Sirćo: Tužit ću Mucića i Miličevića

Nakon što su zloupotrijebili njegovo ime

Sirćo: Tužit ću Mucića i Miličevića

O. Lekić

"Najvjerovatnije ću tužiti Stanislava Mucića i Zdravka Miličevića. Ovo je nečuveno šta su uradili, a s mojim imenom se tako neće igrati", za SportSport.ba je rekao član Predsjedništva Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine, Mirsad Sirćo.

Podsjetimo, članovi Predsjedništva Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine, Stansilav Mucić i Zdravko Miličević u kafani su uz koju čašu vina na fantomskoj sjednici Predsjedništva RSBiH imenovali selektora i stručni štab reprezentacije.

Pored toga što su zaobišli sve procedure propisane pravilnicima Rukometnog saveza, rukometne analfabete su preko poznate rukometne radnice Marije Primorac, inače sekretarice Stanislava Mucića, upoznale javnost sa svojom fantomskom odlukom. Usput su na saopštenju za javnost, bez njegovog odobrenja, stavili ime i Mirsada Sirće.

"Ma kakva sjednica. U kafani se ne održavaju sjednice. Tužit ću Mucića i Miličevića, pa neka pred sudom objašnjavaju zbog čega su zloupotijebili moje ime. Na ovome neće završiti. Sazvao sam za sutra u 14 sati vanrednu sjednicu Predsjedništva, no siguran sam da Mucić i Miliučević neće doći", za SportSport.ba govori Mirsad Sirćo.

Prije nekih pola godine Mucić i Miličević su prijetili da će klubovi sa hrvatskim i srpskim predznakom napustiti Premijer ligu, a Sirćo o svemu otvoreno za naš portal govori.

"Nemamo se mi šta lagati. Ti ljudi imaju rezervnu domovinu, sve što bi moglo značiti napredak Bosne i Hercegovine oni žele uništiti. Ne znam da li su Miličević i Mucić ikad gledali utakmicu reprezentacije. Ponavljam, oni jednostavno ne žele dobro Bosni i Hercegovini i tu sva priča završava. Ne moramo se lagati, sve je jasno kao dan. Pa Mucić momke iz Ljubuškog šalje da igraju za reprezentaciju Hrvatske, a član je Predsjedništva Rukometnog saveza BiH. Međutim, poručujem im da neće uspjeti u tome što su zamislili. Još ima nas koji volimo ovu zemlju", dodao je Sirćo.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.