Sirigu podsjetio na Ibrahimovića: PSG je tim g**ana

Kontroverzna izjava

Sirigu podsjetio na Ibrahimovića: PSG je tim g**ana

Golman Paris Saint-Germaina Salvatore Sirigu bio je centralna figura press konferencije nakon pobjede Parižana nad St. Etienneom rezultatom 3:1.

PSG je u srijedu bez većih problema pregazio još jednu prepreku na putu ka osvajanju Kupa Francuske, a nakon utakmice Sirigu je bio raspoložen za jednu vrlo neobičnu izjavu.

Njegovom kontroverznom odgovoru da je "PSG ekipa g**ana" prethodilo je pitanje novinara o prošlosedmičnom porazu od Lyona (2:1), koji je za Parižane bio prvi poraz u sezoni.

Sirigu je smatrao da je pitanje nekorektno i da su mediji bespotrebno počeli kritikovati njegovu ekipu koja igra gotovo fantastičnu sezonu, a svojom izjavom je podsjetio na Zlatana Ibrahimovića.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Za one koji ne znaju, ili se ne sjećaju, švedski napadač je u martu prošle godine Francusku nazvao "us*anom državom", što je bila izjava oko koje se podiglo mnogo prašine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi