Široki bez problema protiv Zvijezde

Posljednja utakmica 4. kola Premijer lige bih

Široki bez problema protiv Zvijezde

Široki je u posljednjem susretu 4. kola Premijer fudbalske lige Bosne i Hercegovine na Pecari sa ubjedljivih 3:0 savladao Zvijedu.

Široki je od samog početka krenuo maksimalno ofanzivno na gol Zvijezde. Već u petoj minuti Roskam je imao dobro priliku kada je primio loptu na šest, sedam metara od gola Hadžiđulbića, ali je volejom šutirao snažno i neprecizno. U devetoj minuti Kožul je pogodio za prednost Širokobriježana.

Roskam je prvi uputio udarac, lopta se odbila do Kožula kojem nije bilo teško da pospremi loptu u mrežu gostiju iz Gradačca. Nakon postignutog gola domaći su malo stali na loptu, dok su se fudbaleri Zvijezde uglavnom koncentrisali na kontranapade. Ipak, bolja igra domaćih ponovo se isplatila u 41. minuti. Šilić je počeo akciju i uposlio Barišića, koji odigrava povratnu loptu za Ivankovića, a ovaj matira Hadžiđulbića za 2:0.

Već na samom početku drugog poluvremena Široki je povisio na 3:0. Igrala se 49. minuta kada je lopta dugo kružila oko kaznenog prostora Zvijezde, da bi na kraju došla do usamljenog Perajice, koji po treći put na ovom susretu matira Hadžiđulbića.

Već je tada bilo jasno da će bodovi ostati u Širokom, a do kraja susreta samo je golman ekipe iz Gradčca Hadžiđulbić spriječio Zvijezdu težeg poraza.

Zaprati NK Zvijezda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Zvijezda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.