Budimir čestitao Borcu na pobjedi, Marinović tvrdi da je Široki imao samo jednu šansu

Press konferencija

Budimir čestitao Borcu na pobjedi, Marinović tvrdi da je Široki imao samo jednu šansu

Edmir Škorić

U prostorijama NK Široki Brijeg održana je press konferencija nakon okončane zaostale utakmice 1. kola Premijer lige između Šiorkog i Borca.

Široki je na Pecari očekivao i vjerovao u novu pobjedu nakon što je savladano Sarajevo s 1:0 prije nekoliko dana, ali gosti iz Banjaluke su sa dva gola u prvih 10 minuta slomili otpor Širokobriježana i na kraju došli do velike pobjede.

"Prije ove utakmice komentarisali smo da je Široki jedna jako kvalitetna ekipa, dosta dobro organizovana. Znali smo koje su njihove jake strane. Mislim da smo danas jako dobro odigrali utakmicu i bili smo taktički izuzetno disciplinovani i nakon 90 minuta Široki je imao samo jednu priliku za postizanje gola. Nama je najbitnije da smo osvojili ova tri boda. Sada imamo vremena da se pripremimo za utakmicu s Veležom. Čestitao bih svojim igračima na pobjedi", izjavio je Marinović.

"Čestitam Borcu na pobjedi. Kao što sam rekao, pokazao su se kao ekipa koja zna da igra na rezultat. Nas je koštao jako loš ulazak u utakmicu. U prvih 10 minuta primili smo dva gola, jedan iz prekida, drugi iz greške. Gubili smo jako dosta duela prvih 20-ak minuta. Pokušali smo drugo poluvrijeme sa izmjenama i igrača i formacije. Uzeli smo posjed, loptu, pokušavali, dolazili do nekih prilika i poluprilika, ali nismo imali dovoljno inspiracije da budemo efikasni. Morao je doći i taj dan da izgubimo. Imamo zgusnut raspored, treba se dobro odmoriti, čeka nas teška utakmica u gostima sa Željezničarom", poručio je Budimir.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zahvaljujući pobjedi na Pecari, nakon nepotpunog osmog kola Borac je lider sa 18 bodova i u sjajnoj je formi, ali ga čeka težak duel sa Veležom na Gradskom stadionu.

Široki je pao na drugo mjesto sa 16 bodova, a i njega očekuje teko gostovanje na Grbavici. Treće mjesto za sada je rezervisano Veležu koji ima 14 bodova, a tu je i Sarajevo s 13 bodova. Zrinjski i Posušje imaju po 12.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

NektarBL
Биће Великан из Платонове шампион у инат свима!
0 2
user1694422839
Marinovicu vidjet cu te na Kosevu i protiv Zrinjskog u Mostaru kako ces proci.Tu vam ni sudije ni Vico ne moze pomoci tu.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi