Široki Brijeg desetkovan protiv Slobode
Ivan Katalinić: Moramo pobijediti Slobodu

U prvoj utakmici polufinala Kupa BiH

Široki Brijeg desetkovan protiv Slobode

Za nogometaše Širokog Brijega sutra je biti ili ne biti u ovoj sezoni! Igraju prvu utakmicu polufinala Kupa BiH, u kojoj će od 18 sati na svojoj „Pecari“ ugostiti Slobodu. Moraju ostvariti prednost, to jeste zalihu pred uzvrat 15. travnja na „Tušnju“.

Do tog cilja neće im biti lako doći, obzirom da će igrati izuzetno oslabljeni, bez čak četiri standardna prvotimca.

Trener Ivan Katalinić neće moći računati na vratara Dejan Bandović, te Josipa Barišića koji odrađuju kazne zbog crvenih kartona u prvenstvenim susretima sa Orašjem, odnosno Zrinjskim. Wagner je i dalje ozlijeđen, a na treningu uoči meča sa Tuzlacima ozlijedio se i Dejan Martinović, tako da će i on, po svemu sudeći, biti van stroja.

„Što je tu je? Oslabljeni smo u najvažnijoj utakmici sezone za nas. U prvenstvu smo šesti i teško je za očekivati da ćemo Europu izboriti kroz Premijer ligu BiH. Zbog toga sve snage sada moramo usmijeriti na Kup natjecanje. Jednostvano, Slobodu sutra moramo pobijediti“, rekao je Katalinić.

On smatra kako će se njegovom timu suprostaviti izuzetno snažna ekipa, ali da Široki Brijeg u nastvaku prvenstva igra veoma dobro na svome travnjaku, te da mogu ostvariti željenu prednost pred meč u Tuzli.

„Najbitnije je da trijumfujemo. Idelano bi bilo kada bi slavili sa dva gola razlike, a pri tome ne primili gol. Veoma važno bit će sačuvati svoju mrežu, jer zna se što u Kupu znači gol u gostima. Sve snage smo usmijerili ka sutrašnjoj utakmici i nadam se da ćemo kroz dva susreta sa prošlogodišnjim finalistom Kupa uskratiti im čast, da ove, učine isto“, istakao je Katalinić.

U stručnom stožeru Širokog Brijega za sutrašnji duel sa Slobodom najavili su sljedeći sastav: Marić, Božić, Zurak, Topić, Marcio, Falvio, Alexandre, Jurić, Šilić, Bubalo i Zovko.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.