Široki Brijeg dočekuje GOŠK

5. kolo Premijer lige BiH

Široki Brijeg dočekuje GOŠK

Večeras od 20:00 sati na Pecari će mali hercegovački derbi odigrati Široki Brijeg i novak u Premijer ligi, ekipa GOŠK-a iz Gabele.

Širokobriježani se nisu proslavili u prošlom kolu na gostovanju kod Slobode i sigurno da će u ovoj utakmici tražiti povratak na pobjedničke staze.

Iako su svi u Tuzli, zbog problema koje ima ekipa Slobode, očekivali najmanje bod, Širokobriježani su razočarali. Propustili su par izglednih šansi, baš kao u susretu sa Borcem na Pecari, a onda je slijedila kazna. U 88.minuti Bertoša ruši Nikolića unutar šeasnaesterca, a siguran izvođač sa "kreča"  je Zoletić koji Slobodi donosi vrijedna tri boda.

S druge strane ekipa GOŠK-a nakon poraza od Sarajeva u Čitluku i Slavije u Lukavici, na gostovanju kod Kozare osvaja bod, a puni plijen protiv Leotara u prošlom kolu rezultatom 2:1, u utakmici koju su odigrali na svom stadionu Podavale.

Ova utakmica je zanimljiva i iz jednog drugog razloga. Naime, već nekoliko godina Široki Brijeg šalje na posudbu igrače iz omladinskog pogona baš u GOŠK, a večeras će za GOŠK konkurirati čak petorica Širokobriježana, Antonio Soldo, Vlado Hrkać, Tomislav Tomić, Damir Zlomislić i Ante Hrkać.

Vjerujemo da će iz ovih razloga ovaj susret privući nešto više gledatelja na tribine Pecare.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.