Šta kaže COVID-19 protokol o odgađanju utakmica u Premijer ligi i Kupu BiH?

Šta kaže COVID-19 protokol o odgađanju utakmica u Premijer ligi i Kupu BiH?

A. Beganović

Nakon što se situacija sa pandemijom korona virusa pogoršala i u našoj zemlji, a pogotovo nakon susreta Sarajeva i Širokog Brijega, sve više se u bosanskohercegovačkoj javnosti govori o COVID-19 protokolu za Premijer ligu.

Naime, korona virusom je uoči duela Sarajeva i Širokog Brijega zaražen veliki broj igrača gostujuće ekipe, koja je u zapisniku u ovom duelu imala samo 13 imena.

Neslužbeno, gosti su tražili da se susret i odgodi, ali iz Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine nije udovoljeno njihovom zahtjevu jer COVID-19 protokol je po ovom pitanju jasan.

Premijerligaške utakmice ne odgađaju se u slučaju pojave korona virusa, a zaraženi igrači se tretiraju kao povrijeđeni.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Svi klubovi moraju imati dovoljan broj igrača, kako bi mogli imati dovoljno zamjena u slučaju pojave zaraženih igrača. U slučaju pojave zaraženih igrača u ekipu, ti igrači idu u samoizolaciju u skladu sa epidemiološkim preporukama, ali se utakmice ne odgađaju", navodi se u članu 3.2 COVID-19 protokola FSBiH.

Dakle, u slučaju da recimo nakon današnjih testiranja Široki Brijeg ostane bez još nekoliko igrača, Kup susret sa Veležom neće biti odgođen, a Širokobriježani će svoj kadar popuniti igračima iz omladinskih selekcija.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Asam85
Protokol kaže da ako Borac nije prvi onda ništa od prekida sezone pa makar posljedice bile katastrofalne, jer ove sezone se neće zadovoljiti samo Evropom, žele biti šampioni. Ne zna šta na ovo kažu moje kone pitari, jeste li za prekid ? Ja mislim da je bolje prekid jer vam ove sezone niko neće skinuti skalp, sretno u Ligi Prvaka naredne sezone.
2 1
alkemicar
mislim ujedno i tvrdim da korone nema
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi