Široki Brijeg nije za trokružni sistem

Od naredne sezone će se igrati Liga 12

Široki Brijeg nije za trokružni sistem

Adnan Beganović

Od naredne sezone elitno klupsko fudbalsko takmičenje u Bosne i Hercegovine brojat će 12 klubova.

Prije godinu dana Skupština Fudbalskog saveza BiH donijela je odluku o skraćenju Premijer lige BiH na 12 klubova, a još uvijek se ne zna po kojem sistemu će se igrati u novoj sezoni.

Takmičarska komisija Fudbalskog saveza BiH, kao i nekoliko klubova, zastupa stajalište da je u ovom trenutku Liga 12 sa trokružnim sistemom najbolja opcija.

Međutim, sa takvim stajalištem ne slažu se iz Širokog Brijega, koji smatraju da je najbolja opcija Liga za prvaka i Liga za ostanak nakon 22 odigrana kola.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Nogometni klub Široki Brijeg stajališta je da bi najbolji sustav natjecanja u budućoj (od sezone 2016./2017.) „Ligi 12“ nogometnog prvenstva BiH bio – dvokružni.  U prvoj fazi prvenstva 12 momčadi odigrale bi 22 kola, a zatim bi šest najuspješnijih nastavilo natjecanje u „Ligi za prvaka“, a šest plasiranih od 7. do 12. mjesta u „Ligi za ostanak“. U ove dvije lige prenijeli bi se bodovi iz prve faze natjecanja, a igralo bi se, također dvokružno, još deset kola", navodi se na službenim stranicama Širokog brijega.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi