Široki Brijeg slavio protiv Željezničara u Gabeli
Foto: Bljesak

Memorijalni turnir

Široki Brijeg slavio protiv Željezničara u Gabeli

Fudbaleri Širokog Brijega i Željezničara odigrali su drugi polufinalni susret 27. memorijala Andrije Ankovića koji se održava u Gabeli. Više uspjeha imali su Širokobriježani koji su slavili rezultatom 2:1 i tako izborili plasman u finale.

Široki Brijeg je nastupio u sastavu Soldo, Ćorić, Brekalo, Pandža, Marković, Plazonić, Kožulj, Ivanković, Zakarić, Peko i Mihaljević dok je Milomir Odović na teren od početka poslao sljedećih prvih jedanaest: Antolović, Memija, Zeljković, Kosorić, Kvesić, E. Sadiković, Tomić, Varea, Baša, Hiroš, Turković

Široki Brijeg bolje ulazi u utakmicu i nakon početne inicijative stvara nekoliko dobrih prilika. U najboljoj poziciji za dovođenje Širokobriježana u vodstvo u 13. minuti našao se Mihaljević koji je u ključnom trenutku napravio potez viška pa je tako prilika otišla u nepovrat. Na prvi gol se čekalo do 31. minute kada je Široki Brijeg u vodstvo došao zahvaljujući autogolu, što je bio rezultat prvog poluvremena.

Drugo poluvrijeme su obje ekipe započele u dosta izmijenjenom sastavu u odnosu na prvih 45 minuta. U igru su za Široki ušli Ćorluka, Barišić, Kožul, Tai, Landeka, Wagner, Pehar, Buhač i Kresinger dok su na terenu ostali samo Soldo i Pandža. Sa druge strane, za Željezničar su u drugom poluvremenu istrčali Kjosevski, Čolić, Bogdanović, Asanović, Bučan, Hasanović, D. Sadiković, Hasković, Nuspahić, Lekanić  i Bajić.

Željezničar u 53. minuti stiže do poravnanja preko Damira Sadikovića koji pogađa za 1:1.  Dvadeset minuta kasnije, novi gol za Široki Brijeg. Ovoga puta Kresinger je pogodio glavom nakon jednog kornera za 2:1 što je bio i konačni rezultat ove utakmice.

Utakmica za treće mjesto kao i finale su na rasporedu sutra. Široki Brijeg i GOŠK će se boriti za trofej, dok će veliku pažnju privući meč za treće mjesto između Željezničara i Hajduka.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Memorijalni turnir u Gabeli, polufinale:

Široki Brijeg - Željezničar 2:1

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.