Široki Brijeg starta 9. januara, Ćorić traži pojačanja

Tim sa Pecare uskoro u pogonu

Široki Brijeg starta 9. januara, Ćorić traži pojačanja

Samir Mlaćo

Nakon ne baš uvjerljivog prvog dijela sezone koji su završili tek na sedmom mjestu, nogometaši Širokog Brijega 9. januara startat će sa pripremama za drugi dio sezone. 

Pred Širokobriježanima je veoma težak posao, s obzirom da će morat popraviti svoju igru ukoliko žele izboriti Ligu za Prvaka. 

Sigurno da će na tom putu timu sa Pecare biti potrebna pojačanja, a šef stručnog štaba ovg tima Denis Ćorić najavljuje da će novih imena biti.

"Svi igrači koji su igrali jesenas imaju ugovore, na sve njih računam. Ali, da nam trebaju pojačanja – trebaju. Nadam se da će ih biti. Imena? Ne bih o njima. Dobro bi došlo svako pojačanje, ali najviše nam trebaju desni bek, lijevo krilo i napadaču. Moramo imati široku klupu, čeka nas puno utakmica. Ovo ne znači da sam nezadovoljan kadrom. To nikako. Jako smo se digli u obrani. Brekalo, Bralić i Pandža odigrali su gotovo bez pogreške, Ćorić također... Wagneru je suvišno govoriti. Na pripreme ću pozvati i 5-6 juniora. Dugo nismo imali tako kvalitetne mlade igrače... Prozivka je 9. januara. Prvi dio radit ćemo na Blatu. Ovisno o vremenu, trenirat ćemo u dvorani, u teretani ili na travnjaku. Od 28. siječnja do 5. februara boravit ćemo u Istri, u Novigradu, gdje ćemo igrati na Istria Cupu... Da, bit će i utakmica na Blatu, ali protivnike još ne znamo" kazao je Ćorić za večernji.ba

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije