Širokobriježani na prvom mjestu, ali kapiten je jasno poručio: "Euforije nema, ona samo šteti"
Foto: K. Dedić

Široki slavio s 2:1

Širokobriježani na prvom mjestu, ali kapiten je jasno poručio: "Euforije nema, ona samo šteti"

Eldar Ganibegović

Nakon meča Širokog Brijega i Zvijezde 09 na press konferenciji su se pojavili treneri dva tima, a izjavu je za SportSport.ba dao i kapiten domaće ekipe, Marijan Ćavar.

U okviru 7. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine Široki Brijeg je s 2:1 savladao Zvijezdu 09.

Mihajlo Jurasović, trener Zvijezde 09, prvi je dobio riječ na press konferenciji:

"Čestitao bih ekipi Širokog Brijega na tri boda. Prvo poluvrijeme Široki Brijeg bolji, iskoristili su neke naše probleme i jednostavno nismo to mogli da riješimo i primili smo dva gola.

Mislim da smo drugo poluvrijeme bili za nijansu bolji, stvarali prilike, imali inicijaticu, ali nismo uspjeli da stignemo dva gola i to je to."

Oglasi

Trener domaće ekipe, Marijan Budimir, jasno i očekivano, nije zadovoljan izdanjem svoje ekipe u drugom dijelu utakmice.

"

"Složio bih se s trenerom, mislim da smo prvo poluvrijeme igrali fantastično, jednako kao i protiv GOŠK-a smo dominirali, zabili dva gola, imali još prilika, ne toliko udaraca koliko dolazaka u zadnju trećinu gdje nam je falio zadnji pas.

Imali smo 3 na 1, 3 na 2, oduzete lopte iz presinga. S deset pasova lagano došlo do gola, imamo 3 na 1 pa zadnji pas bude loš.

Svaka čast kolegi i njegovim igračima za drugo poluvrijeme. Problem nam je ulazak bio i do sada u druga poluvremena, ali danas nije. Imali smo šansu Kpana za 3:0 i primili gol i onda nam se dogodila nepotrebno panika.

Oglasi

Prestali smo igrati fudbal, dali smo loptu Zvijezdi i doveli sami sebe u probleme. Imali smo sreće na kraju, oni su imali par šansi, imali smo i mi, ali nisam zadovoljan s drugim poluvremenom.

Imamo problem s pravilom mlađih igrača jer kad je Mamić morao napustiti igru morali smo uvesti stopera i to nam je poremetilo ritam. Do sada su zamjene dizale utakmicu, danas to nije bilo na tom nivou."

Za SportSport.ba je kratak komentar utakmice dao i kapiten Širokog Brijega i bivši bh. reprezentativac, Marijan Ćavar:

"Prvo poluvrijeme fenomenalno s nšae strane, nismo dopustili Zvijezdi da napravi nijednu priliku ni polupriliku, a mi smo napravili dosta dobrih tranzicija. Falio nam je zadnji pas, ali vodili smo 2:0.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Drugo smo napravili sami sebi problem. Primili smo rano gol, nervoza se uvukla, ali tri boda. Nadam se da ćemo se dizati iz utakmice u utakmicu.

Ne bih o euforiji pričao, toga ne bi trebalo biti. Dobro je proveseliti se, to je za jedno veče. Euforija može samo naškoditi. Za sada smo na diobi prvog mjesta sa Sarajevom i zadovoljni smo."

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi