Široki na Pecari bolji od Željezničara

Slavili sa 2:1

Široki na Pecari bolji od Željezničara

Endin Čaušević

Fudbaleri Širokog Brijega danas su u prijateljskoj utakmici savladali Željezničar na Pecari sa 2:1.

Pred početak nove sezone Široki i Željo odigrali su danas pripremni meč na Pecari, a više razloga za slavlje na kraju su imali igrači domaće ekipe. U prvom poluvremenu nismo vidjeli mnogo prilika, a nešto opasniji je bio Široki koji je prijetio nekoliko puta u prvih 20 minuta, no ostalo je 0:0.

Ipak, u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena Široki je uspio da dođe do prednosti. Kvesić je ubacio s lijeve strane za Turčina koji je šutirao, a nakon loše reakcije Kjosevskog mrežu Željezničara na kraju je zatresao Dražen Bagarić.

Na samom početku drugog poluvremena Široki je udvostručio svoju prednost. Ovaj put odlično je po desnoj strani probio Josip Ćorluka koji je ubacio u peterac, a sjajnim udarcem glavom na 2:0 povisio je Luka Begonja.

U nastavku utakmice Željezničar je pokušao da dođe barem do jednog gola, a Plavi su to uspjeli u 88. minuti kada je na 2:1 smanjio Sulejman Krpić. Ispostavilo se da je to bio konačan rezultat ove utakmice.

Pripremna utakmica:

Široki Brijeg - Željezničar 2:1 (Bagarić 45', Begonja 55'/Krpić 88')

Široki Brijeg: Bilobrk, Kovačić, Barišić, Ćorluka, Kvesić, Zlomislić, Marić, Turčin, Begonja, Bagarić, Eliomar.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Željezničar: Kjosevski, Stevanović, Osmanković, Bakrač, Pavić, Šabanadžović, Vranješ, Blagojević, Zec, Krpić, Zajmović.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Krcko
Ne pamtim dva poraza na početku samih priprema, ove godine trebamo izgleda dozivjeti totalni krah i fijasko da bi se neke stvari promijenile, od sportskog segmenta do transfer politike i drugih stvari, jer ovo sve do sada je cisti ne znanje i amaterizam a sve uslove imaju da nesto naprave kako od uprave tako do trenera i igraca
11 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi