Široki na Pecari ovjerio prolaz

Slavija poražena s 4:2

Široki na Pecari ovjerio prolaz

E. Škorić

Na stadionu Pecara danas su uzvratnu utakmicu osmine finala Kupa BiH odigrali Široki Brijeg i Slavija. Očekivano su dalje prošli domaći nogometaši, koji su u utakmicu ušli s prednošću jednog gola (2:1) iz prve utakmice.

Široki je u Lukavici slavio s 2:1, ali nije samo taj rezultat išao na stranu Širokog, već i daleko bolja forma. Širokobriježani su, jednostavno, daleko kvalitetniji od Slavije u ovom trenutku. Dokazali su to i u večerašnjoj utakmici, u kojoj su se golovi redali kao na traci.

Samo što je počela utakmica, Široki je imao vodstvo. Mladog golmana Stefana Tomovića matirao je Ivica Džidić. Brazilac Wagner nekoliko minut akasnije snažno puca sa 16 metara, ali lopta ovoga puta odlazi iznad gola.

Već sigurnih 2:0 tim Branka Karačića imao je nakon osam minuta igre. Nakon jednog brzog kontranapada domaćih, kapiten Dalibor Šilić je savladao Tomovića. Do kraja prvog dijela još dva pogotka u mreži Lukavičana.

U 35. minuti Matea Bertoša sjajno centrira, a Wagner postiže svoj drugi pogodak na utakmici. Četiri minute kasnije, Argentinac Varea pravi prodor kroz odbranu Slavije i pogađa za 4:0. Drugo poluvrijeme pripalo je, bar kada su golovi u pitanju, gostima iz Lukavice.

Prvo Marko Perišić smanjuje na 4:1 u 57. minuti, a nešto kasnije Nemanja Šešlija eurogolom vraća gostima nadu, no jednostavno ovdje je skoro sve davno po njih bilo izgubljeno.

Široki je rutinski utakmicu priveo kraju i ukupnim rezultatom 6:3 prošao u četvrtfinale Kupa.

Široki - Slavija 4:2 (Džidić 2, Wagner 8, 35, Varea 39/ Perišić 57, Šešlija 64)

ŠIROKI: Marić, Diogo, Brekalo, Džidić /od 46. Kvesić/, Bertoša /od 46. Grgić/, Ćorić, Jefthon, Serdarušić, Šilić, Wagner /od 68. Ljubić/, Varea. Trener: Branko Karačić.

SLAVIJA: Tomović, Janković /od 18. Papaz/, Nikolić, Lackanović, Beširević, Perišić, Radonja, Šešlija, Stojanović, Smajić, Pušara. Trener: Zoran Erbez.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.