Široki nadigrao Vitez

Širokobriježani slavili bez većih problema

Široki nadigrao Vitez

Adnan Beganović

U okviru 22. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine fudbaleri Širokog Brijega su na Pecari sa 2:0 savladali Vitez.

Nakon iznenađujućeg poraza od Travnika prošlog vikenda, izabranici Slavena Muse su se vratili pobjedničkim navikama.

Danas su pred svojim navijačima nadigrali Vitez, čiji otpor su slomili u samom finišu prvog poluvremena. Na samom otvaranju susreta nije bilo većih uzbuđenja, da bi sredinom prvog dijela domaći preuzeli terensku incijativu.

Prvu priliku Širokobriježani su imali u 29. minuti kada je Špikić mogao savladati golmana Viteza, no nije uspio. Malo kasnije Džidić je dobro šutirao glavom, ali okvir gola je saveznik gostiju.

Potražite više informacija na temu WWin liga BiH:

Igrala se 41. minuta kada je Zakarić savladao golmana gostiju, a dva minuta kasnije Ćorić udvostručuje prednost Širokobriježana.

U drugom dijelu  Širokobriježani su bez većih problema sačuvali prednost iz prvog dijela. Istina, imale su obje momčadi po izglednu priliku i to Wagner za Široki, a Komarčević za Vitez, no rezultat se nije mijenjao.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.