Široki napravio povoljan rezultat na Koševu

Prvi četvrtfinalni susret

Široki napravio povoljan rezultat na Koševu

Edmir Škorić, foto: A. Balić

Sarajevo i Široki Brijeg odigrali su uzbudljivu utakmicu četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine. Gosti sa Pecare prvi su došli u vodstvo, Bordo tim uspio preokrenuti, no konačni rezultat glasio je 2:2, što sigurno više odgovara Širokobriježanima.

Uvodnih nekoliko minuta pripalo je domaćoj momčadi, no prvu priliku imali su gosti, ali je mladi golman domaćih Ibro Hodžić ukrotio udarac Jure Ivankovića. Igralo se, manje više, na sredini terena sve do 23. minute, kada je kapiten gostiju šokirao Koševo. Odigrali su gosti sjajnu akciju, na kraju lopta došla do Dalibora Šilića koji trese mrežu Sarajeva.

Vučina Šćepanović je u 31. minuti, iz izgledne prilike, sa svega pet metara pucao daleko od gola. Nepuni minut kasnije, propada još jedna dobra šansa Sarajeva. Hamzagić je pucao iz slobodnog udarca, lopta na kraju došla do Damira Kojaševića, no Crnogorac nije uspio najbolje šutirati na gol Marića. Veliku šansu u 36. minuti ne uspijeva realizirati Muhamed Džakmić, kada je izašao potpuno sam pred Marića, no domaći su od svega na kraju dobili samo korner.

I upravo taj korner bio je sretan za domaće fudbalere. Hamzagić je izveo korner, a Arsenijević neometano sa nekih desetak metara glavom matira Marića. Do kraja prvog poluvremena domaći uspijevaju doći do potpunog preokreta. Naime, uslijedila je brza kontra Sarajeva, Kojašević je prošao po desnoj strani, potom prebacio na drugu stranu, a Adis Jahović, potpuno sam, glavom pogađa za veliko slavlje domaćih.

U nastavku dosta izjednačena igra, a prvi je zaprijetio Šćepanović sa nekih 25 metara, no lopta je otišla preko gola. I dok su domaći pokušavali još jednim golom olakšati posao pred polazak na Pecaru, stigao je novi hladan tuš. Zakarić je izveo korner sa lijeve strane, Hodžić katastrofalno reagirao, a Brazilcu Wagneru nije bilo teško glavom poslati loptu u praznu mrežu.

Trener domaćih Mirza Varešanović odmah je u igru ubacio Harisa Handžića, a iz igre je izvadio Dželaludina Hamzagića. Pokušavali su fudbaleri u, večeras, bijelim dresovima na sve moguće načine doći do pobjednosnog gola, no Širokobriježani su uspješno zaustavljali sve njihove napade. Torlak je u 69. minuti glavom zaprijetio Mariću nakon ubačaja Arsenijevića.

Petnaestak minuta prije kraja, Kojašević topovski šutira sa 25 metara, ali odlazi njegov "top" pored gola. Široki Brijeg će ovog vikenda ugostiti Sarajevo u okviru 13. kola Premijer lige, a onda slijedi i uzvratni meč ova dva rivala.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.