Široki očitao lekciju Slovencima

Olimpija pala u Ljubljani sa 2:0

Široki očitao lekciju Slovencima

Široki Brijeg je ostvario odličan rezultat u prvoj utakmici 1. pretkola Evropske lige protiv Olimpije u Ljubljani, slavivši pobjedu rezultatom 2:0.

Početak utakmice donosi opreznu igru obje ekipe. Igralo se uglavnom na sredini terena, a prvu priliku, ili bolje reći polupriliku, bilježimo u 7. minuti kada Kožul šutira iz daleka što ne predstavlja problem za domaćeg vratara.

Široki je bio puno bolja momčad na terenu i jednostavno zadnja linija momčadi sa Pecare nije dala prolaz igračima Olimpije.

Prvu pravu priliku Široki je imao u 27. minuti kada Šilić vrlo dobro izveo slobodni udarac, međutim, golman domaćina Botonjič dobro reagira i izbija loptu u korner.

Širokobriježani su nakon toga počeli igrati sve bolje i stvarati nove prilike. Opet se u 35. minuti u stopostotnoj prilici našao Šilić, Diogo je odlično nabacio, ali je Šilić glavom bio neprecizan sa pet metara.

Samo tri minute kasnije nova prilika za Široki, Wagner majstorski u šesnaestercu vara svog čuvara, asistira Varei čiju loptu s 5 metara blokira jedan od igrača domaćina te sprječava vodstvo momčad s Pecare.

Dominacija na terenu se urodila je plodom u zadnjoj minuti prvog poluvremena kada Wagner lijepim golom dovodi svoju momčad u vodstvo.

Širokobriježani su bili puno bolji od svojih suparnika, dovoljno govori podatak da Olimpija nije uputila niti jedan pravi šut, a zabilježili smo tek jedan kojeg je Bandović lako svladao. Široki je uputio devet udaraca na gol Olimpije od kojih je četiri otišlo u okvir vrata, a momčad Ive Ištuka je imala i nadmoć i posjedu lopta od 54%.

Prve minute nastavka donijele su igru koja se odvijala uglavnom na sredini terena. Ipak, Široki je i dalje bio opasnija ekipa na terenu. Prvo se u prilici našao Kožul, a nešto kasnije i Varea, koji je izbio sam pred slovenačkog golmana, ali je šutirao direktno u njega.

U 67. minuti sudija je mogao svirati penal za bh. predstavnika nakon prekršaja nad Roskamom, ali je dvije minute kasnije pravda ipak zadovoljena.

Nakon gužve u kaznenom prostoru Olimpije, lopta dolazi do Renata koji uspijeva nekako regovati i skrenuti je u gol Olimpije za velikih 2:0.

Domaći su nakon zaostatka od dva gola krenuli ofanzivnije ka golu Bandovića, ali do utješnog pogotka nisu uspjeli doći, te je Široki uoči revanša na Pecari stigao do ogromne prednosti i bilo bi potrebno zaista čudo da ju prokocka.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.