Široki potopljen u Ljubljani

Pretkolo Evropske lige

Široki potopljen u Ljubljani

Široki nije uspio iznenaditi Olimpiju i proći dalje. Doduše, Širokobriježani jesu iznenadili, ali vrlo negativno, pretrpjevši ubjedljiv poraz rezultatom 0:3 u Ljubljani.

Širokobriježani nisu imali odgovor na takvu igru, a na golu je stajao večeras katastrofalni Boris Bačak, koji je najzaslužniji za primljene golove u prvom poluvremenu.

Ljubljančani su poveli u 15. minuti nakon loše reakcije golmana Širokog u gužvi u šesnaestercu najbolje se snašao kapiten domaćih Radujko. Samo dvije minute kasnije isti je igrač dočekao loptu na drugoj stativi nakon kornera i doveo Olimpiju na dva gola prednosti.

Jedini ozbiljniji pokušaj tima sa Pecare u prvom dijelu igre desio se u 22. minuti kada je Wagner sa više od 20 metara odlično šutirao, ali je lopta pogodila prečku.

Već u drugoj minuti nastavka nastavio se debakl Širokog, kada je iz igre isključen kapiten tima sa Pecare Dalibor Šilić. Samo minut nakon toga Vršič nakon lijepe akcije dovodi Olimpiju na 3:0.

Nakon trećeg primljenog gola demoralisani Širkobrijažni su postali svjesni da će prvi put nakon 2005. godine ispasti u prvom pretkolu. Do kraja susreta vrijedilo je još izdvojiti pokušaj Matea Roskama u 57. minuti, ali je i taj pokušaj završio na prečki.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.