Široki pregazio Čelik

Zeničani deklasirani na Pecari

Široki pregazio Čelik

Midhat Šljivak

Široki je u 3. kolu Premijer lige dočekao zenički Čelik i na kraju je slavio uvjerljivu pobjedu rezultatom 4:0.

Domaći fudbaleri su kao veliki favoriti ušli u ovaj meč, što su na kraju i pokazali igrom na terenu.

Od prvog minuta su stisli protivnika, imali su dobre šanse preko Ćorluke i Begonje, a otpor Zeničana je slomljen u 25. minuti. Sjajnu loptu Ćorluke u pogodak pretvara Ivan Krstanović, koji pogađa za vodstvo od 1:0.

Nije se slavlje domaćih navijača ni smirilo, a golman gostiju Marković je ponovo morao po loptu u mrežu. Ponovo je pogodio Krstanović za veliku prednost od 2:0 na poluvremenu ovog meča.

Nakon deset minuta igre u nastavku Široki je završio posao u ovom susretu. Na 3:0 je povisio Begonja sjajnim golom u 51. minuti, a tri minute kasnije Ivan Krstanović svojim trećim golom donosi prednost od 4:0.

Potom je Čabraja mogao da poveća prednost, ali je iz dobre situacije šutirao pored gola, da bi najbolju šansu za goste propustio Kouadio koji je uzdrmao stativu gola Širokog.

Do kraja meča još dvije šanse za domaće. Međutim, golman gostiju Marković odličnim odbrana zaustavlja potpuni potop svog tima i na kraju je ostalo 4:0 za Široki.

Premijer liga BiH, 3. kolo:

Široki - Čelik 4:0 (Krstanović 35', 37', 54', Begonja 51')

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Široki: Bilobrk, Barišić, Čabraja, Ćorluka, Menalo, Ćorić, Lončar, Begonja, Bralić, Krstanović, Marković. 

Čelik: Marković, Udovičić, Hasanhodžić, Imamović, Kouadio, Duvnjak, Adilović, Kadrić, Ćemalović, Šišić, Duraković.


 
 
 

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi