Široki preokretom do pobjede

U posljednjem meču jesenjeg dijela Premijer lige

Široki preokretom do pobjede

Široki je uspio doći do pobjede nad Budućnosti rezultatom 2:1, i to nakon što su uspjeli sustići i prestići gol zaostatka.

Po veoma teškom travnjaku na stadionu Pecara, Široki je dominirao i držao loptu više u svom posjedu, ali je Budućnost ipak prva povela.

Igrala se šesta minuta kada je Brazilac Wagner glavom pospremio jedan ubačaj sa lijeve strane u mrežu iza svog golmana Dejana Bandovića za vodstvo gostiju iz Banovića.

Nakon toga, domaći su fudbaleri u potpunosti preuzeli kontrolu nad susretom, dok su se gosti uglavnom orijentisali na kontranapade. Nakon nekoliko prilika Ivankovića, Wagnera, Kožula i Šilića, Široki je izjednačio u 35. minuti i to iz penala, koji je u gol pretvorio kapiten domaće ekipe Dalibor Šilić.

Wagner je postigao svoj sedmi gol ove sezone u 76. minuti, te se tako iskupio za autogol na početku meča, a Široki je uspio u potpunosti preokrenuti rezultat i doći do sva tri boda u ovom susretu.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije