Neočekivan početak derbija na Pecari

Sarajevo vodi

Neočekivan početak derbija na Pecari

E. Škorić

U derbiju 21. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine na Pecari se od 16 sati sastaju Široki Brijeg i Sarajevo.

Derbi starih rivala počeo je ekspresnim golom za goste iz glavnog grada, koji su jako dobro otvorili današnji duel.

Igarla se šesta minuta kada je sa vrha šesnaesterca sjajno pogodio napadač gostiju Hamza Čataković.

Sarajevo je praktično iz prvog opasnog napada došlo do prednosti, ali tek je počelo. No, rani pogodak svakako je dobar za one neutralne gledatelje jer bismo tek sada mogli da uživamo u spektakularnoj utakmici.

Sigurno da se niko nije nadao ovakvom startu utakmice, ali Sarajevo je povelo i sada je korak bliže pobjedi koja bi mnogo značila u ovom trenutku, no imat će i Široki svoje šanse i pokušaće što prije da se vrati.

Sastavi:

Oglasi

NK Široki Brijeg: Josipović, Pranjić, Valinčić, Mašić, Vukoja, Bagarić, Lukić, Lovrić, Kuprešak, Tomić, De Oliveira.

FK Sarajevo: Šahinović, Jelić, Mulalić, Čataković, Vrančić, Varešanović, Tomašević, Guliashvili, Šerbečić, Martinović, Ziljkić.

Treneri su pred ovaj meč kazali:

"Očekujem dobru reakciju ekipe nakon poraza u Mostaru. Analizirali smo naše greške koje planiramo popraviti. S druge strane, tokom ove sedmice napravili smo i analizu protivnika, te vidjeli gdje bi mogli da napravimo prednost", rekao je šef struke Sarajeva Mirza Varešanović u najavi meča.

"Nadam se da ćemo uz više agresivnosti i više želje ostvariti dobar rezultat koji bi nam najviše odgovarao. I mi i NK Široki Brijeg smo sezonu otvorili s porazom, te sam siguran da će ovo biti teško i izazovno gostovanje za FK Sarajevo”, dodao je Mirza Varešanović.

Trener Širokog Brijega Ivica Barbarić je kazao.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Ovo je utakmica s puno naboja, a motiv je maksimalan s obje stane. Međutim, moramo biti svjesni kako svatko ima svoju situaciju u momčadi. Sarajevo ima širok i kvalitetan igrački kadar i ovo će biti jako teška i zahtjevna utakmica", rekao je Barbarić i dodao.

"Moramo podići intenzitet igre i biti proaktivni u igri kada imamo visoko dignut blok i kada imamo u središnjoj poziciji nizak blok".

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

51826291919188923
Cuj neočikavan ,pa napisi bolan daje pao spektakularan gol !
3 0
Pinglewood
Kakav ste vi portal... Sarajevo vodi 2:0, a.vama jos čudo što je ikako i povelo. E pa čudite se lapani!
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi