Šta od svoje ekipe očekuje Varešanović?
Šef struke i direktorica kluba na jednoj od press konferencija

Sarajevo gostuje u Širokom Brijegu

Šta od svoje ekipe očekuje Varešanović?

A. Beganović

Jedan od derbija 21. kola Premijer lige igraju Široki Brijeg i Sarajevo. Obje ekipe su drugi dio sezone otvorile porazom, tako da je duel na Pecari od velikog značaja.

U okviru 21. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine sutra će u Širokom Brijegu snage odmjeriti istoimena domaća ekipa i Sarajevo.

Značajan je meč za obje ekipe. Za Široki kako bi ostao pri samom vrhu premijerligaške tabele, a za Sarajevo kako bi uhvatilo priključak borbi za izlazak na evropsku scenu.

Sarajevo je na otvaranju sezone razočaralo svoje navijače s obzirom da u porazu od Zrinjskog (0:2) nije ništa pokazalo, pa sasvim sigurno očekuju od svojih ljubimaca mnogo bolje izdanje na Pecari.

Svjesni su u Sarajevu da ih očekuje neugodan protivnik, kao i da će im za pozitivan rezultat trebati mnogo više želje nego u duelu sa aktuelnim bosanskohercegovačkim prvakom.

"Očekujem dobru reakciju ekipe nakon poraza u Mostaru. Analizirali smo naše greške koje planiramo popraviti. S druge strane, tokom ove sedmice napravili smo i analizu protivnika, te vidjeli gdje bi mogli da napravimo prednost", rekao je šef struke Sarajeva u najavi meča.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Nadam se da ćemo uz više agresivnosti i više želje ostvariti dobar rezultat koji bi nam najviše odgovarao. I mi i NK Široki Brijeg smo sezonu otvorili s porazom, te sam siguran da će ovo biti teško i izazovno gostovanje za FK Sarajevo”, dodao je Mirza Varešanović.

Podsjetimo, Sarajevo je trenutno šestoplasirano sa 25 osvojenih bodova, dok je Široki drugoplasirani sa 36 osvojenih bodova.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Bajernovac
Jos jedan poraz sezona ocaj kao i prosla tuzno gdje stiglo fk Sarajevo
1 0
visokohz
Još jedan poraz u nizu
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti