Navijači Sarajeva nisu bili na tribinama u prvom poluvremenu - šta se dešava?

U derbiju kola na Pecari

Navijači Sarajeva nisu bili na tribinama u prvom poluvremenu - šta se dešava?

Edmir Škorić

U toku je derbi susret osmog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine između Širokog Brijega i Sarajeva, a nakon 45 minuta mreže miruju.

Sarajevo je lider na tabeli sa istim brojem bodova kao i drugoplasirani Široki, pa je stoga duel na Pecari u centru pažnje, ali u prvom poluvremenu nije bilo previše uzbuđenja.

Tek poneka šansa, ali svi zajedno smo očekivali više od utakmice ovih timova, koji su se pokazali najbolji u dosadašnjem dijelu Premijer lige.

Široki je i dalje jedini tim bez poraza, dok je Sarajevo od dolaska Simona Rožmana u sjajnoj formi i djeluje nepobjedivo. Stoga je možda i jasno zbog čega i jedni i drugi igraju sa puno opreza večeras...

Širokobriježani imaju veliku podršku s tribina Pecare, no ona se očekivala i kada su gosti u pitanju. Međutim, u prvih 45 minuta na dijelu tribine na kojoj su se očekivali gosti našla su se samo četvorica navijača.

Oglasi

Naravno, najavljen je puno veći broj navijača Sarajeva, njih oko 250, ali nije poznato zbog čega nisu na vrijeme dospjeli na tribinu, odnosno počeli su ulaziti tek kada je Gigović odsvirao kraj prvog dijela.

Postoji mogućnost da je MUP zakazao, određeni problemi u saobraćaju, pa se nadamo da će ipak u drugom dijelu svi oni koji su se zaputili prema Širokom imati priliku da bodre svoje ljubimce.

Bordo tim želi da prekine seriju Širokog bez poraza u novoj sezoni, Široki dakle namjerava nanijeti Rožmanu prvi poraz otkako je preuzeo bordo ekipu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Možda i najbolju šansu propustio je u prvom dijelu Duraković, kada je u 19. minuti bio u sjajnoj poziciji, ali je malo iskosa šutirao pored stative. Dobru šansu imao je i Avramovski, jedan udarac uputio i Hasić... Široki je preko Ćavara dobro zaprijetio u 39. minuti, ali je Šahinović odbranio.

Utakmicu sudi Miloš Gigović i, interesantno, nije pokazao nijedan žuti karton. Vidjet ćemo šta nam donosi drugih 45 minuta.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mowzilla
Istina za Vedrana!
1 2
SamoZrinjski
Vjerojatno slično šta i oni njima rade,samo su gore radikalniji, u startu im ne dopuste doći
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti