Široki savladao Modriču
Šilić siguran sa bijele tačke

Široki savladao Modriču

U utakmici za prestiž, Široki Brijeg je na Pecari savladao aktuelnog prvaka Modriča Maximu.

Prvo poluvrijeme prošlo je u znaku nogometaša Širokog koji su imali inicijativu i kontrolirali igru. Ipak, izuzev par poluizlgednih situacija pred golom Modriče, gledaoci na Pecari nisu vidjeli ništa konkretno. Vrijedi spomenuti odličo oslobađanje Bubala u 24. Minuti, ali i slab šut. U 39. minuti Zovko je srušen u šesnestercu od starane vratara, ali se sudac nije oglasio.

Tek u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena, u 47. minuti mreža Modriče se zatresla. Šilić šutira iz slobodnog udarca, lopta se odbija od obranu gostiju, ponovo se vraća Šiliću koji ponovo šuta, a kapetan gostiju Vasić igra rukom, te sudac opravdano pokazuje na bijelu točku, a Vasiću žuti karton. Šilić je bio siguran sa jedanaest metara za 1:0.

Drugo poluvrijeme donosi mnogo agresivniju igru Modrčana. Nakon slabih 45 minuta bilo je jasno da moraju zaigrati na sve ili ništa. Napadačka igra rezultirala je izglednom prilikom već u 48, minuti. Bojić našao sam pred golmanom domaćih Bandovićem koji je ipak uspio sačuvati mrežu. Samo par minuta kasnije, gosti su pogodkom krunisali terensku inicijativu. Nakon prekršaja Barišića nad igračem Modriče, uz samu aut liniju, kod kornera, Pupčević odlično reagira i glavom poravnava na 1;1.

Široki Brijeg - Modriča 2:1


1:0 - Šilić (45 - 11m), 1:1 - Pupčević (57), 2:1 - Peraica (76)


Stadion Pecara. Gledatelja: 100. Žuti kartoni: Wagner, Zovko, Brekalo (Široki B.), Joksimović, Vasić (Modriča).

ŠIROKI BRIJEG: Bandović, Diogo, Barišić, Topić, Brekalo, Wagner, Šilić, Bubalo (od 86. Božić), Zelenika (od 62. Peraica), Zovko, Hannich (od 75. Šakić). Trener: Ivan Katalinić.

MODRIČA: Hadžiđulbić, Vasić, Jolović (od 84. Savić), Katović, Cekinović, Joksimović (od 85. Savkić), Ristanić, Pupčević (od 78. Kuzmanović), Kujundžić, Miljković, Bojić. Trener: Marko Stojić.
Sudija: Adnan Pervan (Sarajevo)
U 62. minuti umjesto Zelenike ulazi Perajica, što će se kasnije pokazati odličnim potezom. Izjednačujući pogodak probudio je domaće igrače koji su odličnu priliku imali u 74. minuti kada na asistenciju Wagnera Barišić pogađa stativu. Nije se dugo čekalo na pogodak, Diogo prolazi desnom stranom, dobru loptu daje mu Wagner, on ulazi u petnaest metara i ubacuje po zemlji, a Perajica bez problema zabija za 2:1.

Obje ekipe do kraja igraju otvoreno uz dosta poluprilika na obje strane, ali bez golova. Vrijedi još spomenuti i dobru priliku Wagnera čiji slab udarac golman gostiju lagano brani.

Pobjedom nad Modričom Širokobriježani nisu značajno popravili svoju poziciju na tabeli i trenutno zauzimaju 7. poziciju.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.