Široki siguran protiv Leotara

Premijer liga BiH, 22. kolo

Široki siguran protiv Leotara

Edmir Škorić

Široki je na Pecari nastavio sa dobrim proljetnim izdanjima. Izabranici Blaža Sliškovića s 3:1 savladali su Leotar.

Široki je pod palicom Blaža Sliškovića došao do ukupno treće pobjede u prvenstvu. Poslije domaće pobjede nad Travnikom (2:1), gostujuće nad Željezničarom (0:1), Širokobriježani su na Pecari savladali Leotar.

Domaći su bolje otvorili utakmicu, a incijativu su krunisali u 12. minuti. Milenković je srušio Roskama, a sudija Elmir Pilav dosudio je penal. Kapiten domaćih Dalibor Šilić bio je siguran realizator najstorožije kazne.

Desetak minuta kasnije, Brazilac Wagner je šutirao, ali je Milenković uspio odbraniti. Do kraja prvog poluvremena domaći su preko Zakarića udvostručili prednost, te se rezultatom 2:0 otišlo na odmor.

Wagner je sredinom drugog dijela glavom savladao Milenkovića za već ubjedljivih 3:0, no počasni gol gosti iz Trebinja postižu u 72. minuti. Vranešević je bio strijelac.

Leotara ovaj poraz previše i ne brine, jer i dalje imaju sedam bodova prednosti nad Budućnosti i Drinom, koje će prema svemu sudeći napustiti elitno društvo. Trebinjcima je ovo, inače, četvrti uzastopni poraz.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.