Široki slavio na Grbavici

Premijer liga, 8. kolo

Široki slavio na Grbavici

A. Beganović

U posljednjem susretu 8. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine Široki Brijeg ja na Grbavici s minimalnih 1:0 pobijedio Olimpik. Jedini pogodak na utakmici postigao je Jure Ivanković u 13. minuti.


Široki Brijeg je večeras na Grbavici nastavio svoj pobjednički niz. Širokobriježani su do nove „trice“ došli u ne tako dobroj igri, ali rezultat je ono što se pamti.

Tokom svih 90 minuta susreta Olimpik je imao terensku inicijativu, ali večeras popularni Vukovi nisu imali sreće. Širok je tokom cijelog susreta uputio samo dva šuta na gol Vranića, a onaj iz 13 minute odsjeo je iza leđa golmana Olimpika.

U prvom poluvremenu domaći su imali mnogo više od igre, pogotovo nakon vodstva gostiju, no šuteve Pelaka, Vidovića i Ristića sjajno je odbranio večeras nesavladivi golman Širokog, Dejan Bandović.

U drugo poluvrijeme domaći fudbaleri ušli su još ofanzivnije i stvarali su prilike pred golom gostiju s Pecare. Međutim, Dejan Bandović imao je svoju noć i on je jedan od najzaslužnijih što Širokobriježani kući idu pjevajući.

Najbolju priliku imao je Darko Spalević, koji je bio najbolji fudbaler kod domaćina, ali njegov sjajan šut lijevom nogom sa oko 16 metara bravuroznom intervencijom uspio je ukrotiti Bandović. U posljednjem minutu susret Muamer Kurto izvrsno je izveo slobodni udarac, ali Bandović sjajnom paradom i ovaj put je uspio sačuvati svoju mrežu netaknutom.

Sve u svemu, Olimpik je večeras imao više od igre, a gosti iz Širokog Brijega su još jednom pokazali da se radi o iskusnoj i jako dobroj momčadi koja zna igrati na rezultat i koja će sigurno do kraj prvenstva voditi glavnu riječ u Premijer ligi.

Veoma bitno je istači i da sudijska trojka na čelu sa Predragom Stankićem nije bila na visini zadatka, a pomenuti sudija izazvao je pravu buru negodovanja sa tribina kada je susret produžio za samo dvije minute. Pet izmjena je izvršeno (izmjena pola minute produžetka) i bilo je nekoliko prekida, pa su negodovanja sa tribina bila opravdana.

Olimpik – Široki Brijeg 0:1 (Ivanković 13')

Glavni sudija: Predrag Stankić. Asistenti: Zoran Taborin i Dušan Vještica

Olimpik: Vranić, Jokić (Prlić), Subašić, Suljević, Kolarov, Vidović, Gavarić, Simčević (Kurto), Ristić (Marinković), Pelak, Spalević. Trener: Vlatko Glavaš

Široki Brijeg: Bandović, Souza, Hrkač, Wagner, Šilić (Tiago), Ivanković, Ćutuk, Varea (Peraica), Križanović, Renato, Topić. Trener: Toni Karačić

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije