Široki slavio na Policama protiv Leotara

Širokom tri boda u Trebinju

Široki slavio na Policama protiv Leotara

Midhat Šljivak, foto: Marko Karačić

Fudbaleri Širokog Brijega savladali su kao gosti u Trebinju ekipu Leotara sa 3:1 u susretu 10. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Utakmica na Policama je bila veoma otvorena. Leotar je u 27. minuti imao sjajnu priliku kada su u jednoj akciji čak trojica fudbalera šutirala na gol, ali nisu uspjeli stići do vodstva.

Imao je i Široki svoje pokušaje, a najbolju priliku je imao Ćorić u 36. minuti, no njegov udarac je bio neprecizan. Ipak, Ćorić se u 40. minuti iskupio. Asistirao je za Brazilca Laga koji je pogodio mrežu Leotara za vodstvo Širokog od 1:0.

Vodstvom Širokobriježana od 1:0 se otišlo na odmor, a Leotar je u nastavku susreta krenuo po brzo izjednačenje. Do njega su i došli u 54. minuti kada je dosuđen penal za Leotar, a precizan izvođač je Radivojević za 1:1.

Napadao je Leotar i dalje, ali su gosti iz Širokog ipak stigli do pobjede. Dalibor Šilić je u 74. minuti pogodio za vodstvo Širokog od 2:1. da bi u 82. minuti Vedran Ješe sa bijele tačke pogodio konačan rezultat od 3:1.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.