Slobodini ofanzivci sutra na novom ispitu
Maksimović u sjajnoj formi

Mogu li Maksimović i društvo pokoriti stadion Širokog?

Slobodini ofanzivci sutra na novom ispitu

E. Škorić

Jedan od zanimljivijih mečeva 15. kola Premijer lige BiH bit će odigran sutra na Pecari.

I Široki Brijeg i Sloboda imali su raznih problema uoči ove sezone, no i jedni i drugi igraju sjajno i nalaze se u gornjem dijelu tabele. Posebno je iznenadila Sloboda koja je trenutno s 21 bodom na trećem mjestu.

Ovaj tim ima samo tri poraza, a osim što pruža dobre partije u prvenstvu, jednako dobro igra i u Kupu, pa je prije nekoliko dana na Tušnju eliminisan prvi favorit za titulu i trofej u Kupu, HŠK Zrinjski. Nakon penala su crveno-crni izborili četvrtfinale, a jedan od junaka bio je sjajni mladi krilni napadač Saša Maksimović.

Maksimović je u posljednje četiri utakmice postigao dva gola i tome dodao dvije asistencije, te je već izjednačio svoj rekord iz prošle sezone kada je imao tri gola i dvije asistencije. Zanimljiv je podatak da je samo Nemanja Bilbija (5) na prethodne četiri utakmice uključujući ligu i kup dao više golova od Maksimovića. Osim toga, Maksimović je prema statistikama najubojitije lijevo krilo prvenstva u tekućoj sezoni.

Uz Maksimovića sjajan je i napadač Mirsad Ramić, koji je postizao neke važne golove, nemoguće je ne spomenuti i Dženisa Beganovića, ali trener Mladen Žižović generalno može da bude zadovoljan ofanzivnim dijelom svog tima, koji koristi sve što se ukaže i zato je Sloboda tu gdje jeste u ovom trenutku.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Duel na Pecari bit će novi izazov i za napadače Slobode, ali i za ostatak tima, naročito odbranu, budući da je Široki sve efikasniji kako sezona odmiče.

Žižović se nada da će i Maksimović i Ramić, ali i ostatak ekipe biti na neophodnom nivou sutra od 19 sati na Pecari kako bi se osvojli novi bodovi i kako bi se nastavila borba za Evropu, što bi bio vrhunac u ovoj sezoni, prije koje su mnogi razmišljali isključivo o ostanku u ligi.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

kurjak
Biće gusto, biće 0:2,biće 0:2.
2 2
Bulevar.TZ
Hajmo crveno crni sretno danas i ako bog da donjet tri boda u nasu drzavu Tuzlu
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti