Široki spornim golom slavio na Pecari, Sarajevo u sve težoj poziciji
Foto: NK Široki Brijeg

Minimalan, ali zaslužen trijumf za ostanak na trećem mjestu

Široki spornim golom slavio na Pecari, Sarajevo u sve težoj poziciji

Široki Brijeg je u derbiju 1. kola Lige za prvaka savladao Sarajevo sa 1:0 i tako se učvrstio na trećoj poziciji na tabeli.

U prvom poluvremenu nije bilo pogodaka, ali ni većih prilika. Više od igre imali su Širokobriježani, ali to je bilo premalo da se rezultat promijeni u prvih 45 minuta.

Igrao se 52. minut kada je Široki imao najbolju priliku na utakmici. Bojan Pavlović se večeras u nekoliko navrata iskazao dobrim intervencijama, ali je ova s početka drugog poluvremena bila najbolja.

U 69. minuti, Široki je došao do gola kojim je riješio pitanje pobjednika. Strijelac je bio Dražen Bagarić, ali čini se iz ofsajd pozicije. Fudbaleru Širokog Brijega je ovo bio prvi kontakt s loptom na večerašnjem susretu, a sigurno je da će o njegovom golu biti mnogo govora u narednim danima.

Do kraja utakmice, Široki je bio bliži drugom golu nego Sarajevo izjednačenju. Ostalo je 1:0, pa su Širokobriježani proslavili svoju drugu pobjedu nad bordo timom u kratkom vremenskom razdoblju, koja je i više nego zaslužena.

Široki je ostao treći na tabeli ali sada ima 45 bodova, šest manje od drugoplasiranog Zrinjskog i pet više od Sarajeva. Bordo tim iz kola u kolo upada u sve težu situaciju, jer je poznato da će četvrto mjesto voditi u Evropu isključivo u slučaju da Željezničar osvoji Kup.

Premijer liga, 1. kolo Lige za prvaka:
Široki Brijeg - Sarajevo 1:0 (Bagarić 69')

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

ŠIROKI: Bandić, Kvesić, Barišić, D.Ćorić, Peko, Baraban, J.Ćorić, Lončar, Begonja, Bralić, Zlomislić.

SARAJEVO: Pavlović, Hodžić, Stanojević, Sarić, Velkoski, Mujakić, Bekić, Crepulja, Šofranac, Mustafić, Halilović.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi