Široki TT Kabeli bolji od Borca

Prijateljski susret

Široki TT Kabeli bolji od Borca

Večeras su u Banja Luci prijateljsku utakmicu odigrali Široki TT Kabeli i Borac Nektar.

Momčad Ivana Velića bila je bolja u ovom susretu, većim  dijelom utakmice imala vodstvo,  te na kraju slavila rezultatom 71:64.

Trener Velić bio je zadovoljan igrom svojih igrača, iako kaže da je napadački to moglo biti i bolje. Velić je u ovoj utakmici koristio usluge 11 igrača, nije ulazio samo mladi Novak, dok Ivan Grgat nije igrao u drugom poluvremenu.

„Borac igra dosta agresivno, ali i mi smo odigrali dobru i agresivnu obranu, iako je napadački moglo i bolje. Zadovoljan sam reakcijom mladih igrača u obrani, a ovi iskusniji su povukli kad je trebalo.“, rekao je za SportSport.ba trener Širokog Ivan Velić.

Najbolji u redovima Širokog bio je Peršić sa 15 koševa i 5 skokova, Špralja je ubacio 13 poena i ostvario 6 skokova dok je Štemberger postigao 13 koševa.

Grgat je za 15 minuta ostvario učinak od 7 koševa i 6 sklokova, Morović je postigao 4 koša uz 5 asistencija, mladi Bilinovac 6 koševa, Barać 5, Ramljak 4, a Planinić 6 koševa i 6 skokova..

Široki će sutra odigrati i drugi pripremni susret sa Igokeom iz Aleksandrovca, utakmica počinje u 20 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.