Široki u Yerevanu zakoračio prema Grazu
Širokobriježani bez problema prošli Armeniju

Evropska liga u fudbalu, 1. pretkolo

Široki u Yerevanu zakoračio prema Grazu

Fudbaleri Širokog Brijega ostvarili su pobjedu u prvom susretu prvog prekola Evropske lige. Naš predstavnik u najmasovnijem takmičenju na Starom kontinentu savladao je Banants u Yerevanu rezultatom 2:0.

Ovim trijumfom Širokobriježani su napravili veliki posao i jednom nogom već zakoračili u drugo pretkolo u kojem će snage odmjeriti protiv austrijskog prvoligaša Sturma iz Graza za koji nastupa inaš A reprezentativac Samir Muratović.

Banants – Široki Brijeg 0:2

Strijelci: 0:1 Ivanković (41), 0:2 Tiago (66).
YEREVAN – Stadion Republican. Žuti karton: Dejan Martinović (Široki Brijeg).
BANANTS: Ghazaryan, Kavatsiv, Nazarenko, Voskanyan /od 74. Romanenko/, Dashyan, Kasule, Nasibyan /od 46. Gyozalyan/, Kakosyan, Grigoryan, Melkonyan, Mkhitaryan /od 71. Stepanyan/. Trener: Armen Gyulbudaghyants.
ŠIROKI BRIJEG: Marić, Gomides, Barišić, Ljubić /od 32. Zovko/, Topić /od 77. Brekalo/, Šilić, Peraica /od 62. Tiago/, Diogo, Wagner Lago, Ivanković, Martinović. Trener: Ivica Barbarić.
Sudija: Jan Jilek /Češka Republika/.

Premijerligaš sa Pecare bolje je otvorio utakmicu i od samog početka susreta odlučno krenuo ka domaćem golu u namjeri da što prije postigne vodeći gol. Banantsu je prvi zaprijetio Barišić već u drugoj minuti, ali je lopta otišla pored gola. Pokušao je i Ljubić, no ni on nije imao više sreće, a nakon toga u nekoliko navrata dlanove domaćeg golmana zagrijao je i kapiten Dalibor Šilić, ali se ruzultat nije mijenjao.

Ipak, terensku inicijativu, Širokobriježani su uspjeli kapitalizirati do kraja prvog poluvremena, a strijelac je bio Jure Ivanković, ovosezonsko pojačanje iz Posušja.

I u nastavku susreta bh. predstavnik je bolje stajao na terenu, a opasno po gol domaćih zaprijetili su Ivanković i Wagner u 50. i 58. minuti. Četiri minute kasnije Ivica Barbarić, trener Širokobriježana odlučio se za izmjenu i na teren je poslao Tiaga Todriguesa, a ovaj je nakon samo nakon četiri minute provedene na terenu postavio konačnih 2:0.

Revanš susret 1. pretkola Evropske lige biće odigran 9. jula na Pecari.  


Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.