Širokobriježani ogorčeni suđenjem
Trenutak kada Savić hrvačkim zahvatom ruši Matea Roskama u šesnaestercu

Priopćenje za javnost

Širokobriježani ogorčeni suđenjem

NK Široki Brijeg se nakon jučerašnje utakmice protiv Borca na Pecari oglasio priopćenjem u kojem navodi da suci već od starta prvenstva sustavno oštećuju Široki.

Priopćenje vam prenosimo u cijelosti.

NK Široki Brijeg sa žaljenjem mora konstatirati i skrenuti pozornost nogometnoj javnosti u BiH, kao i Komitetu za normalizaciju, da smo nakon samo tri kola novog prvenstva i dva velika derbija (Željezničar i Borac) na krajnje drzak i nesportski način onemogućeni u pokušaju ostvarenja sportskog uspjeha.

Ako se nekome moglo možda i učiniti da su u utakmici 1. kola sa Željezničarom učestali previdi pomoćnog suca Draškovića na štetu Širokog Brijega bili samo slučajnost, onda je Jakupovićev igrokaz u utakmici 3. kola protiv Borca otklonio svaku sumnju o slučajnosti. Odnosno, potvrdio je kako su neki klubovi očito privilegirani kod sudaca, a da se Širokom Brijegu jednostavno ne da igrati! I to na Pecari, travnjaku za kojeg su svi treneri u BiH kazali da je jedan od rijetkih na kojem gostujući sastavi imaju sve uvjete za igru!

Draškoviću se u derbiju protiv Željezničara od dizanja zastavice kod napada Širokog Brijega ukočila ruka, a vrhunac je bilo Roskamovo zaustavljanje u čistoj situaciji za 2:0, da bi iz protunapada Željezničar došao do izjednačenja. Srećom, to na kraju nije odlučilo pobjednika, sportska pravda zadovoljena je zgoditkom Wagnera za 2:1.

Jakupović je, pak, cijelo vrijeme u derbiju protiv Borca iritirao igrače i gledatelje, donijevši cijeli niz odluka na štetu Širokog Brijega, a u 45. minuti zatvorio je oči u situaciji kada je Roskama u izglednoj poziciji za postizanje gola hrvačkim zahvatom na travu oborio Savić. Umjesto crvenog kartona za gostujućeg igrača i kaznenog udarca za Široki Brijeg, Jakupović je samo pokazao da se - igra nastavi!? To je utjecalo na konačan rezultat i Široki Brijeg je ostao bez dva boda.

Prvenstvo je tek započelo, a „igre“ protiv Širokog Brijega već se igraju punom parom. Kao da je postalo najvažnije onemogućiti Široki Brijeg u desetom izlasku na europsku pozornicu, odnosno zaustaviti ga na, za b-h predstavnike, rekordne 34 utakmice u UEFA-inim natjecanjima. Umjesto da se pokuša učiniti sve za normalizaciju odnosa u Premier ligi BiH, uz stvaranje takvog ozračja koje bi omogućilo ulaganja u infrastrukturu i uopće unaprjeđenje uvjeta i kvalitete nogometa u BiH. Stvari su to u kojima je Široki Brijeg prednjačio i prednjači, a koje bi trebale biti na prvom mjestu i svakom istinskom zaljubljeniku u nogomet na ovim prostorima, a nikako da sve to u drugi plan bace drske krađe kakve smo, na žalost, doživjeli od „ljudi u crnom“ u dva derbija na Pecari.

NK Široki Brijeg zbog svega zahtjeva žuran sastanak s Komitetom za normalizaciju i njegovim predsjednikom Ivicom Osimom.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.