Širokom minimalna pobjeda u derbiju

Sarajevo poraženo na Pecari

Širokom minimalna pobjeda u derbiju

Edmir Škorić, foto: Marko Karačić

Derbi utakmicu 13. kola Premijer nogometne lige Bosne i Hercegovine, na Pecari, odigrali su Široki Brijeg i Sarajevo, a na kraju su domaći slavili minimalnu pobjedu (2:1).


Nakon što su na Koševu, u okviru prve utakmice četvrtfinala Kupa BiH, odigrali 2:2 prije četiri dana, danas su se Široki Brijeg i Sarajevo sastali na Pecari, no ovaj put u okviru derbija 13. kola Premijer lige.

Prvu (polu)priliku propuštaju domaći i to u 17. minuti, kada je Roskam glavom šutirao preko gola Hamzića nakon ubačaja Dioga s desne strane. Nedugo nakon toga, teren je morao napustiti povrijeđeni Džidić kod domaćih, pa je priliku dobio Danijel Kožul.

Prvu prijetnju pred golom domaćeg golmana Marića vidjeli smo u 26. minuti, kada je udarac glavom Šćepanovića otišao iznad gola. Tri minute kasnije, Džakmić je sa ruba šesnaesterca "iz koljena" šutirao preko gola Marića.

U 39. minuti Avdić je pokušao iz prve, ali je Marić njegov pokušaj ukrotio bez većih problema. Bilo je to sve što se moglo izdvojiti u prvom dijelu.

U nastavku puno bolja igra, a gostujući nogometaši imali su i podršku svojih navijača koji su u poluvremenu ušli na Pecaru. Igrala se sedma minuta drugog dijela, kada je  Brazilac Wagner topovskim udarcem sa 15-ak metara pogodio gredu Hamzićevog gola.

Široki je, potom, u 61. minuti poveo. Hamzić je nakon udarca jednog igrača domaćih loše reagirao, a "odbijanac" sa svega pet metara u mrežu gostiju pospremio Mateo Roskam, najbolji strijelac domaćih.

Šćepanović topovski šutira iz voleja u 72. minuti, ali lopta odlazi metar-dva pored lijeve stative Nikole Marića. Dva minuta kasnije, lopta ponovo iza leđa Hamzića. Mišić je uposlio rezervistu Vareu, a ovaj pogađa za veliko slavlje domaćih.

Gosti su uspjeli smanjiti deset minuta prije kraja utakmice. Šćepanovič je na lijevoj strani uposlio Jahovića, ovaj prizemno ubacio na desetak metara od gola Marića, a Avdić pogađa donji lijevi ugao pomenutog čuvara mreže  Širokog Brijega. Do kraja utakmice se rezultat nije mijenjao.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.