Fudbaler zeničkog tima pred gostovanje u Gabeli

Šišić: Čelik nije klub bez Robijaša

D. Kurbegović

Zeničani imaju imperativ pozitivnog rezultata jer zaostaju četiri boda za ekipom iz Gabele, a prije odlaska u Mostar, razgovarali smo i s veznjakom Aldinom Šišićem, autorom fantastičnog gola protiv Viteza, koji je Čeliku donio velika tri boda.

"Drago mi je zbog gola protiv Viteza, ali stvarno nije bitno ko je postigao gol, tri boda su najvažnija. Kada je u pitanju naredna utakmica protiv Goška, očekujem tešku utakmicu, budući da je veliki značaj za obje ekipe u tom susretu. Gošk je protiv Zrinjskog pokazao da su ozbiljnija ekipa, nego u prošloj polusezoni, međutim i mi smo se dosta pojačali. Igrali smo dosta u grču protiv Viteza i to nije mjerilo ni snaga naše ekipe, očekujem da ćemo igrati iz utakmice u utakmicu sve bolje, te da ćemo dati svoj maksimum jer samo tako možemo do opstanka u Premijer ligi", ističe veznjak Čelika.

Gošk je u Mostaru pokazao kvalitete, ali vjeruje da će Čelik odigrati znatno bolje nego protiv Viteza

"Siguran sam da će i nama lakše biti da igramo kada neko igra otvoreno i na pobjedu. Bilo je zaista teško protiv Viteza, igrali su bunker, svi igrači su bili iza lopte i teško je probiti taj defanzivni blok. Vjerujem da će Gošk igrati otvorenije, a onda ćemo i mi imati više prostora da pokažemo svoje kvalitete i potencijale u napadu", kaže Šišić.

Sjajan gol protiv Viteza nije slučajnost za njega, jer je u dresu Čelika, ali i Mladosti postizao slične golove

"Ne mogu obećati gol, ali ja sam takav igrač, kada ima priliku za otvoreni šut, ja pokušavam i iz velike daljine. Nekad se desi da pogodim, nadam se da ću opet pogoditi, slično kao protiv Viteza", nada se Šišić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Čelik će u Gabeli imati sigurno veliku podršku svojih navijača

"Ja sam uvijek govorio da Čelik nije klub bez Robijaša, oni su nas 12 igrač, bili su sjajni protiv Viteza. Očekujem da nas podrže u Gabeli, ali i do kraja sezone na svakoj utakmici, te da ćemo opravdati njihovo povjerenje i da ćemo osigurati opstanak u Premijer ligi", završio je Šišić.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

suncan grad
Vid glave u konjusine jebo te grob.
2 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi