Šišmiši bez šanse u Minhenu, Bate se prošetao Lilleom

Grupa F

Šišmiši bez šanse u Minhenu, Bate se prošetao Lilleom

Midhat Šljivak

Bayern i Bate Borisov upisali su pobjede u večerašnjim susretima grupe F Lige prvaka. Bavarci su na Allianz Areni savladali Valenciju sa  2:1 , dok je veliku senzaciju napravio Bate Borisov koji je rezultatom 3:1  savladao Lille.

Bayern i Valencija su veći dio prvog poluvremena odigrali dosta loše, no ipak je na Allianz Areni postignut jedan gol. Do gola koji je pao u 38. minuti viđeno je nekoliko prilika za Bayern.

Schweinsteiger je probao dalekometnim šutem u 19. minuti, ali je Diego Ales uhvatio loptu, da bi nekoliko sekundi kasnije dobro šutirali i Kroos, te Robben, ali Alves je ponovo bio dobro postavljen. Dominirao je Bayern sredinom terena, ali nisu uspjeli stvoriti ozbiljnu priliku pred golom Šišmiša.

Ipak, u 38. minuti Bavarci su stigli do prednosti. Robben je uposlio Schweinsteigera koji iskosa sa desne strane preciznim šutem pogađa za vodstvo od 1:0, što je bio rezultat prvog poluvremena. 

Bayern je u 59. zaprijetio šutem Kroosa kojeg je ponovo sjajno odbranio Alves. Valencija je u 68. minuti imala lijepu priliku preko Pareja, no ovaj je šutirao pored gola iz dobre pozicije.

Pobjednik je odlučen u 76. minuti. Ovaj put Toni Kroos je fantastično šutirao sa dvadesetak metara, što je ovog puta bilo neodbranjivo za Alvesa za vodstvo od 2:0. Valdez je u sudijskoj nadoknadi utakmice postigao počasni gol za Valenciju, a Mandžukić je u 93. minuti promašio penal za povećanje vodstva.

 

Bate Borisow je savladao  Lille na gostovanju sa 3:1 u utakmici u kojoj francuski tim bio apsolutni favorit.

Pravi šok za navijače Lillea uslijedio je nakon samo šest minuta igre. Aleksandr Volodko je  fantastičnim udarcem sa preko 25 metara matirao Landreaua za vodstvo Bate Borisova od 1:0. Kontranapadi gostiju iz Bjelorusije izluđivali su odbranu Lillea, a još jedan pravi šok za domaće fudbalere stigao je u 20. minuti kada sjajnu kontru završava Vitali Rodionov za veliko vodstvo Batea od 2:0.

Poluvrijeme iz snova za Bate okončano je i trećim golom u mreži Lillea. U 43.  minuti Edgar Olegnovich je nakon duge akcije udarcem sa dvadesetak metara matirao domaćeg golmana za velikih 3:0.

Lille je do smanjenja vodstva stigao u 60. minuti. Payet je izveo korner, a najviši u skoku na prvoj stativi je bio Aurelien Chedjou, te je matirao gostujućeg golmana za 1:3.

Ipak, to je bilo sve od Lillea u ovom susretu, te Bate sasvim zasluženo stiže do pobjede u ovom susretu.

 

 

 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

 

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.