Sissoko odlučio reći 'zbogom' u 34. godini

Nekadašnji vezista Juventusa i Liverpoola

Sissoko odlučio reći 'zbogom' u 34. godini

Nekadašnji prvotimac Liverpoola i Juventusa Mohamed Sissoko odlučio je reći 'zbogom' nogometu u 34. godini. 

Sissoko je godinama bio van velike scene, tačnije od trenutka kada je ostvario transfer iz Fiorentine u PSG. U Parizu se nije snašao i kasnije su slijedili transferi u Levante, Shanghai Shenhuu, Pune City, Mitra Kukar itd.

Posljednji angažman u karijeri imao je u Sochauxu. Iz ovog kluba je otišao prošlog ljeta nakon samo pola godine i od tada je bez kluba. Nakon što je u proteklom periodu bio nezadovoljan ponudama koje je dobijao odlučio je reći 'zbogom'.

On je najslavnije dane karijere proveo u Liverpoolu i Juventusu. Iz perioda dok je igrao za Redse u svojim vitrinama ima titulu UEFA Superkupa i FA Cupa. Također, trofejan je bio i period u Valenciji s kojom je bio prvak Španije, osvojio Evropa ligu (tadašnji Kup UEFA) i Superkup Evrope.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Igrao je za reprezentaciju Malija u čijem dresu je skupio 34 utakmice i postigao dva pogotka.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi