Sitnice dijele Džeku od Cityja

Dijamant sve dogovorio sa Građanima?

Sitnice dijele Džeku od Cityja

Edmir Škorić

Ako je vjerovati pisanju italijanskog Tuttomercata, bh. reprezentativni napadač Edin Džeko je pred samim potpisom za engleski Manchester City.

Iako je njemački Wolfsburg objavio kako neće pustiti Edina Džeku, nakon što nije stigla prava ponuda (teška 40 miliona eura) do 31. maja, italijanski Tuttomercato navodi kako je Dijamant dogovorio transfer u Manchester City.

Građani nisu odustajali od Džeke, a prvog strijelca Bundeslige iz prošle sezone će, po svemu sudeći, naredne sezone imati u svojim redovima. Posao bi, piše Tuttomercato, trebao biti okončan kada se sportski direktor Vukova Dieter Hoeness vrati sa godišnjeg odmora iz Španije.

Tako bi nekadašnji napadač Željezničara i Teplica zarađivao 4.2 miliona eura godišnje, a nije poznato na koliko će potpisati ugovor sa engleskim klubom.

Čini se da se nazire kraj svih špekulacija oko eventualne budućnosti Edina Džeke, kojeg su redom željeli Milan, Juventus, Chelsea, Arsenal, Liverpool, Tottenam, pa i Real Madrid...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.