"Situacija izmiče kontroli, možda umrem od gladi"

Nogometaš španskog trećeligaša

"Situacija izmiče kontroli, možda umrem od gladi"

Edmir Škorić

Moussa Sidie je član Guadalajare, ali španski klub već mjesecima mu nije dao ni eura. Sve što mu je ostalo jeste nada da će se smilovati i pustiti ga da ode bez odštete.

Tvrdi kako mu od oktobra 2017. godine nije ništa isplaćeno, mada je prisiljen da trenira i igra jer ima ugovor i ne može da dobije slobodne papire.

To ga frustrira, ni sam ne zna šta da radi, a na Twitteru se požalio i ostavio pismu u kojem je naveo da više ovako ne može i da će jednostavno umrijeti od gladi ako se nešto ne promijeni.

"Situacija je neodrživa, možda umrem od gladi. Osjećam se kao rob, molim vas da me pustite", poručio je Sidibe koji ima 22.

On je također naveo nije dobio ništa što se dogovorio s klubom, da nema od čega da hrani ni sebe ni porodicu, da mu roditelji više nisu u mogućnosti mjesečno slati novac, ali da pored svega u klubu nemaju sluha i da ne mare za njegove životne probleme.

Također ističe da postoje klubovi koji ga žele, ali da ne može prihvatiti ponude jer ima ugovor s trenutnim timom.

"Sve ću im oprostiti, samo neka me puste da idem. Ništa više ne tražim", poručuje nesretni Sidibe.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti