Sivasspor i Konyaspor sigurni domaćini

Turska Super liga

Sivasspor i Konyaspor sigurni domaćini

U jednom od derbija 17. kola Super lige Turske Sivasspor je na domaćem terenu porazio Karabukspor rezultatom 3:1. 

Odlično otvaranje susreta domaći fudbaleri krunisali su već u devetom minutu susreta kada je za 1:0 pogodio Da Costa. Isti igrač samo petnaestak minuta kasnije bio je strijelac za odličnih 2:0. Gosti se ne predaju i na pauzu uspijevaju otići sa podnošljivih 2:1. Strijelac je u finišu prvog poluvremena bio Parlak.

U nastavku susreta igrači Karabukspora tražili su izjednačenje, ali su našli još jedan pogodak u svojoj mreži. Posao je kod domaćina završio Eser pogotkom za 3:1 pet minuta prije kraja. Sivasspor je petoplasirani tim na tabeli sa 29 bodova, dok Karabukspor ima tri boda manje na sedmom mjestu.

Siguran domaćin bio je i Konyaspor koji je porazio favorizovani Eskisehirspor. Borek je nakon pola sata igre postigao vodeći pogodak za domaćina što je ujedno bio jedini gol u prvom poluvremenu.

U nastavku je publika vidjela još četiri gola, od čega još tri u gostujućoj mreži. Ipak prvi su se radovali gosti. Dvadeset minuta prije kraja izjednačio je Bienvenu.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

To kao da je razljutilo igrače Konyaspora koji do kraja postižu još tri pogotka. Kilicaslan je bio strijelac u dva navrata, prvo u 73., a potom i u 80. minutu, da bi sjajan finiš začinio rezervista Aydin u posljednjim sekundima utakmice.

Koniaspor je sada na 13. mjestu sa 20 bodova, dok je Eskisehirspor i dalje šestoplasirani sa 27 bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.