Sivasspor preokretom do pobjede nad Rizesporom

Turska Super lig, 15. kolo

Sivasspor preokretom do pobjede nad Rizesporom

Fudbaleri Sivasspora, koji se sve češće spominje kao novi klub bh. reprezentativca Avdije Vršajevića, danas su na svom stadionu u okviru 15. kola Turske Super lige savladali Rizespor rezultatom 3:1.

Nakon što je prvih 45 minuta okončano bez golova, prvi su u nastavku do vodstva stigli gosti. Za vodstvo Rizespora u u 52. minuti pogodio je Cernat.

U 68. minuti susreta Eser je svojim golom poravnao na 1:1, da bi vodstvo domaćem sastavu donio pogodak Chahechouhea iz 77. minute utakmice. Pobjedu Sivasspora ovjerio je Eser svojim drugim golom, u drugoj minuti sudijske nadokande.

Bila je ovo osma ovosezonska pobjeda sa Sivu, koja se nakon nova tri osvojena boda nalazi na petoj poziciji turskog šampionata, dok je Rizespor na 14. mjestu sa 15 osvojenih bodova.

Turska Super lig, 15. kolo:
Sivasspor – Rizespor 3:1 (Eser 68, 90+2, Chahechouhe 77 / Cernat 52)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti