Sivasspor slavio protiv Fenera na oduševljenje svih u Galati
Foto: EPA

Superliga, 20. kolo

Sivasspor slavio protiv Fenera na oduševljenje svih u Galati

Edmir Škorić

Nogometaši Sivasspora priredili su iznenađenje svojim navijačima i pobijedili Fenerbahče s 2:0 u utakmici 20. kola turske Superlige.  

Topi se uveliko prednost koju je Fenerbahče, lider na tabeli, imao nad Galatasarayjem. Sada samo četiri boda dijeli istanbulske momčadi, a prije nekoliko gola Galata je imala i preko 15 bodova zaostatka.

Četvrti poraz Feneru je priredio Sivasspor, koji se učvrstio na četvrtoj poziciji sa 35 bodova . Aydin Karabulut je u 58. minuti pogodio za 1:0. 

Desetak minuta prije kraja sve je bilo gotovo i to kada je Burhan Eser povisio na 2:0. Gosti iz Istanbula nisu uspjeli da se vrate i Sivas napuste makar s bodom. Štaviše, nisu uspjeli niti utješni gol da postignu.

Treba svakako napomenuti da su o 22. minute igrali bez defanzivca Egemena Korkmaza koji je u kratkom periodu dobio dva žuta kartona. 

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Superliga, 20. kolo: 
Sivasspor - Fenerbahče 2:0 (Karabulut 58, Eser 81)


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti