Šivšić: Zaista, ovo nisam očekivao

Idol nacije 2010

Šivšić: Zaista, ovo nisam očekivao

Prošlogodišnji dobitnik nagrade za najboljeg kadetskog igrača Bosne i Hercegovine u organizaciji SportSport.ba, Safet Šivšić, nakon dobrih partija u dresu zagrebačkog Dinama i našeg nacionalnog tima i ove godine se našao među nominovanim u istoj kategoriji.

Šivšić uglavnom u juniorskom timu Dinama igra na poziciji lijevog beka, a kada mu trener pruži priliku da bude bliže protivničkom golu to zna iskoristiti na pravi način. Dvije utakmice je odigrao u veznom redu i u obje je postigao pogodak.

Juniorski reprezentativac Bosne i Hercegovine zadovoljan je svojom formom ove sezone, kao i cijelog tima. Modri su prvo plasirana ekipa juniorske Prve HNL.

"Propustio sam dva kola na početku sezone zbog bolesti, ali odmah nakon toga sam se vratio u formu i igram standardno. Zadovoljan sam formom, pogotovo formom tima, jer smo pobjegli drugoplasiranoj ekipi na osam bodova i tako sebi olakšali drugu polusezonu", rekao je Šivšić za SportSport.ba.

Šivšić je igrao u kvalifikacijama za juniorsko Evropsko prvenstvo koje su se održale u Sarajevu u oktobru ove godine, a ističe kako je nedostajalo kvalitete kako bi se naš tim kvalifikovao dalje.

"Imali smo solidnu grupu, samo je Češka bila boji tim od nas. Uz malo više kvalitetnih igrača mogli smo proći dalje. Međutim, nedostajalo je nekih igrača koji su nosili igru u prijateljskim utakmicama", ističe 17-godišnji član Dinama koji ima pravo nastupa za juniorsku reprezentaciju i u narednim kvalifikacijama za koje očekuje poziv:

"Igrao sam za starije godište u prethodnim kvalifikacijama i sada na red dolazi moje godište. Normalno je očekivati poziv ukoliko nastavim sa ovakvim igrama."

Ovog ljeta Dinamo je učestvovao na jednom turniru u Splitu gdje su u finalu sa 3:0 savladali Lazio, a odmah nakon toga Talijani su željeli Šivšića u svojim redovima.

"Poslije turnira došla je neka ponuda Lazija, ali sve je ostalo na tome. Uopšte se ne opterećujem takvim stvarima. Ovdje u Dinamu imamo sve uslove kao što ima i većina evropskih momčadi", rekao je Šivšić osvrnuvši se za kraj razgovor na nominaciju za najboljeg kadetskog igrača Bosne i Hercegovine:

"Prošle godine sam osvojio nagradu za najboljeg kadetskog igrača Bosne i Hercegovine i bio sam vrlo oduševljen, što je normalno za svakog momka u mojim godinama. Zaista, ove godine nisam očekivao da ću biti među nominovanim. Mislio sam da će neki lađi igrači dobiti priliku da osvoje ovu laskavu nagradu. Ovo je veliki motiv da se u narednom periodu nastavi još više raditi i truditi se."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti