Sjajan debi Jusufbegovića, pao Zrinjski

Olimpic u Mostaru slavio na krilima Vladavića i Pliske

Sjajan debi Jusufbegovića, pao Zrinjski

Izgleda da je smjena trenera na klupi Olimpica urodila plodom. Nedim Jusufbegović je imao sjajan debi. Vukovi su u Mostaru sa 4:2 savladali Zrinjski.

Zrinjski je prvi ozbiljnije zaprijetio u večerašnjoj utakmici. Bekić je u 8. minuti prošao po lijevoj strani i uputio centaršut, ali na loptu je zakasnio Zadro.

Četiri minute poslije i Olimpic je imao priliku. Đurić je dobro šutirao iskosa sa desne strane, a Hadžić je odbio loptu u korner. Nakon jedne greške odbrane sarajevske momčadi, Zadro je neometano šutirao, ali lopta je otišla malo pored gola.

Vladavić je u 22. minuti izbjegao ofsajd zamku i izašao sam na Hadžića kojeg je zaobišao i pospremio loptu u mrežu Plemića. Osam minuta poslije gola, Vladavić je imao još jednu prliku kada je šutirao sa lijeve ivice šesnaesterca.

Pliska u 32. minuti prolazi po desnoj strani, a na njega bespotrebno izlazi Hadžić, kojeg je lobovao 24-godišnji napadač Vukova. Dvije minute kasnije Zrinjski je mogao smanjiti rezultat. Sušić je sam izašao na Fejzića, ali golman Olimpica je bio uspješniji.

Vadavić je zaprijetio Hadžiću sa 20-ak metara nakon kombinacije sa Pliskom, međutim golman Plemića je odbranio. Penal za Olimpic u 40. minuti. Aničić je nakon kornera igrao rukom. Vladavić je ralizovao jedanaesterac, ali on je poništen zbog ulaska domaćih navijača na teren. Ipak, siguran je bio i iz drugog puta i pogodio za 0:3.

U drugom poluvremenu Zrinjski je prvi zaprijetio. Aničić je imao dobru priliku, ali slabo je šutirao sa nekih 12 metara i Fejzić je odbranio. Drugi penal na utakmici dosuđen je u 54. minuti, ali ovaj put za Zrinjski. Kutalia je pogodio iz jedanaesterca. Fejzić je procijenio stranu, no bio je to dobar udarac.

Sumnjiva situacija se desila u šesnaestercu Olimpica u 62. minuti. Sudija je možda i mogao dosuditi penal, ali se to nije desilo. Zrinjski je do kraja susreta imao kontrolu igre, a sarajevska momčad pokušavala je odbraniti prednost od dva gola.

Nakon jedne gužve u šesnaestercu Olimpica, poslije jednog kornera, lopta je došla do Marjanovića, a on ju je pospremio u mrežu gola Fejzića. Vukovi su ostali sa igračem manje deset minuta prije kraja utakmice. Subašić je dobio drugi žuti karton. Zrinjski je imao priliku da izjednači u 84. minuti, ali Bekić je zakasnio na jedan centaršut.

Pliska je u 86. minuti pogodio za 2:4 i tako osigurao pobjedu Olimpica. Ofanzivac Vukova iskoristio je nesporazum Hadžića i odbrane Plemića, nakon jedne duge lopte Fejzića, i postigao svoj drugi gol na utakmici. Do posljednjeg sudijskog zvižduka rezultat se nije mijenjao, ostalo je 2:4.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.