Sjajan debi Njegoša Sikiraša u ACB ligi

Ubacio sedam poena

Sjajan debi Njegoša Sikiraša u ACB ligi

M. Šljivak

Bh. košarkaš Njegoš Sikiraš (18) debitovao je danas u španskoj ACB ligi.

Njegova Fuenlabrada poražena je večeras u 34. kolu na gostovanju kod Baskonije rezultatom, a Sikiraš je odlično iskoristio minutažu koju mu je dao trener Jose Ramon Cuspinera.

Mladi bh. košarkaš je na terenu proveo nešto više od 17 minuta. Za to vrijeme na parketu je ubacio sedam poena uz tri pogođena šuta iz pet pokušaja.

Također, Sikiraš je uhvatio i dva skoka, te je upisao i jednu asistenciju i tako je odlično upotpunio debi u najjačoj evropskoj ligi.

Funlabrada je ovu sezonu završila na 12. mjestu ACB lige, ali nas svakako raduje činjenica da je Sikiraš debitovao u jednoj od najjačih liga svijeta i to protiv tima koji igra Euroligu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi