Sjajan gol Ben Arfe u rapsodiji Nice

Ligue 1, deseto kolo

Sjajan gol Ben Arfe u rapsodiji Nice

S. Bošković

Deseto kolo francuske lige obilježila je sjajna partija Nice, te izlazak Montpelliera iz zone ispadanja. 

Marseille i Lorient na Velodromu odigrali su miroljubljivih 1:1. Batshuayi je doveo domaći tim vodstvo u 21. minuti, a pogodio je sa bijele tačke. Konačnih 1:1 postavio je Moukandjo u 37. minuti igre.

Marseille je i dalje ostao u drugom dijelu tabele sa samo devet osvojenih bodova, dok je Lorient u sredini sa 15 bodova. 

Bourdeaux i Montpellier odigrali su utakmicu bez pogodaka, a u susretu nije bilo previše uzbuđenja. Ipak, ovaj bod bio je dovoljan gostima da pobjegnu iz opasne sezone, dok je Bordeaux ostao na 14. poziciji. 

Ovu večer će po dobrom pamtiti i Nica, koja je iznenađujuće slavila na gostovanju kod Rennesa. Rezultat je bio čak 4:1, a sjajan gol postigao je Hatem Ben Arfa. Za Nicu su još pogađali Bodmer, Traore i Benrahma, dok je jedini pogodak domaćih djelo Grosickog.

Ligue 1, 10. kolo:

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Marseille - Lorient 1:1 
Bordeaux - Montpellier 0:0
Rennes - Nica 1:4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.