Sjajan meč na Kenilworth Roadu, Aleksandar Mitrović ne prestaje zabijati

Championship, 24. kolo

Sjajan meč na Kenilworth Roadu, Aleksandar Mitrović ne prestaje zabijati

Boxing day donosi i veliki broj mečeva u nižim engleskim ligama, pa su tako danas na rasporedu i svi mečevi 24. kola Championshipa.

Championship je bez dilema jedno od najzanimljivijih i najnepredvidljivijih takmičenja u svijetu fudbala, a tako je bilo i danas. Posebno je zanimljivo bilo na Kenilworth Roadu gdje je Luton ugostio ekipu Fulhama koja je bez obzira na pobjedu nad Leedsom u prošlom kolu i dalje u svojevrsnom padu forme. Ova utakmica je završena rezultatom 3:3.

Luton je odlično otvorio utakmicu i poveo već u petoj minuti kada je mrežu gola Fulhama zatresao Kazinga LuaLua, nekadašnji fudbaler Newcastlea.

Izjednačio je Fulham preko Reida u devetoj minuti, ali su domaći golom Collinsa u 28. stigli do nove prednosti koju su sačuvali do odlaska na odmor.

Na novi gol u Lutonu se čekalo do 77. minute. Fulham je tada stigao do poravnanja (2:2), a strijelac je bio Aleksandar Mitrović koji se nakon kornera uspio "othrvati" i pogoditi mrežu gola Lutona.

Mitrović, trenutno najbolji strijelac Championshipa, je na ovaj način stigao do 18. gola u sezoni i sada na svom kontu ima dva gola više od prvog pratioca, fudbalera Hulla Jarroda Bowena.

Nije, međutim, ni tu bio kraj uzbuđenjima. Luton je ponovo poveo u 84. minuti preko Cornicka, ali Reid u trećoj minuti nadoknade spašava Fulham i postavlja konačnih 3:3.

Fulham je trenutno na 39 bodova i nalazi se na petoj poziciji, dok je Luton u zoni ispadanja, na 22. poziciji (21 bod).

Kada su današnji mečevi u pitanju svakako treba izdvojiti remi Barnsleyja i lidera WBA (1:1), pobjedu Brentforda nad Swanseajem od 3:1, te pobjedu Stokea nad Sheffield Wednesdayjem od 3:2.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi