Sjajan meč na La Rosaledi, Malagi pun plijen

Primera

Sjajan meč na La Rosaledi, Malagi pun plijen

U posljednjem susretu 29. kola španske fudbalske Primera lige, Malaga je na svojoj La Rosaledi rezultatom 4:2 bila bolja od Rayo Vallecana.

Malaga je nakon velikog boda protiv Real Madrida na Santiago Bernabeu u prošlom kolu (1:1), došla i do pobjede nad Rayom rezultatom 4:2.

 

Međutim, nije sve dobro počelo za domaće. Već u petoj minuti gosti su poveli golom Diega Coste sa bijele tačke. Ipak, u nastavku su domaći došli do sasvim zaslužene pobjede.

 

Prvo je na 1:1 izjednačio u 35. minuti Rondon, nakon što je u skoku bio viši od čak trojice gostujućih fudbalera. Isti je igrač u 58. minuti doveo Malagu u prednost svojim drugim golom na utakmici. Prednost od dva gola Andalužanima donio je veteran Enzo Maresca u 70. minuti, samo minut nakon što je ušao u igru.

 

Vrijedi spomenuti da su Malagi u posljednjih deset minuta poništena dva gola zbog nedozvoljene pozicije.

 

Rayo je uspio smanjiti na 2:3 u 83. minuti i to ponovo sa bijele tačke. Ovog puta u kaznenom prostoru je oboren Costa, a najstrožiju kaznu je izveo Trashorras.

Potražite više informacija na temu La Liga:

 

Malaga je postigla svoj četvrti gol samo dvije minute kasnije. Duda je ušao u igru minutu ranije (kao i Maresca!) a onda je u prvom kontaktu sa loptom sjajnim udarcem sa više od 20 metara matirao golmana gostiju.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.