Sjajan meč u Dortmundu, Mbappe vodi Monaco prema polufinalu
Foto: EPA

Liga prvaka

Sjajan meč u Dortmundu, Mbappe vodi Monaco prema polufinalu

Edmir Škorić

Nogometaši Monaca slavili su u Dortmundu protiv Borussije s 3:1 u prvom susretu četvtfinala Lige prvaka.

Monaco je u osmini finala eliminisao Manchester City i pokazao je već tu kvalitet, a danas je u Dortmundu, u meču koji je sinoć trebao biti odigran, ali je prolongiran zbog bombaškog napada, nadigrao Borussiju i došao je na korak od polufinala.

Kneževi su mogli do vodstva u 17. minuti, ali je Fabinho promašio penal kojeg je izborio Mbappe, no upravo talentovani napadač je dvije minute kasnije na ubačaj Lemara pogodio za 1:0. Činilo se da je u nedozvoljenoj poziciji, ali gol je ipak priznat.

U 35. minuti Bender je postigao autogol i Monaco je imao sigurnih 2:0, što je bio rezultat prvog dijela, a nastavak nam donosi još lijepog nogometa i čak tri gola.

Dembele je u 57. minuti na ubačaj Kagawe, a prethodno je petom sve počeo Aubameyang, smanjio na 2:1. Otvorila se Borussija, vezala nekoliko napada, a onda je uslijedila kazna i treći gol Francuza. 

U 79. minuti Mbappe je krenuo sam na golmana Burkija, te je snažnim udarcem zatresao mrežu domaćina. Pet minuta kasnije, Kagawa je postigao pogodak i ostavio nadu Borussiji.

Revanš se igra naredne sedmice, Monaco ima prednost i igra kod kuće, ali daleko od toga da je ovdje riješeno pitanje plasmana u polufinale.

Liga prvaka, četvrtfinale:

Borussia D. - Monaco 2:3 (Dembele 57, Kagawa 74/ Mbappe 19, 79, Bender 35 - ag)

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Borussia: Burki - Bender, Sokratis, Ginter, Schmelzer, Weigl, Kagawa, Piszczek, GUerreiro, Dembele, Aubameyang.

Monaco: Subašić, Raggi, Jemerson, Gilk, Toure, Lemar, Moutinho, Fabinho, Silva, Mbappe, Falcao.


Kylian Mbappe Goal HD - Borussia Dortmund 0-1... by livescoreIn
Sven Bender Own Goal HD - Borussia Dortmund 0-2... by euro-goal-tv
But Dembélé Borussia Dortmund 1-2 Monaco by esprit-foot
Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi