Sjajan meč u Lukavcu: Šest golova na utakmici Radničkog i Čapljine, penali odlučili pobjednika

Utakmica 2. kola Kupa FBiH

Sjajan meč u Lukavcu: Šest golova na utakmici Radničkog i Čapljine, penali odlučili pobjednika

E. Oštraković

Nogometaši Radničkog iz Lukavca ostvarili su pobjedu na domaćem terenu protiv Čapljine, te su se tako plasirali u narednu fazonu Kupa Bosne i Hercegovine.

Ekipa Radničkog došla je do vodstva na samom otvaranju utakmice, tačnije u 14. minuti kada je gol postigao Hasmir Salihović.

Nakon toga bolja igra Čapljine rezultirala je preokretom gostiju. prvo je za 1:1 pogodio Dean Borovčanin u 26. minuti, da bi Antonio Raguž u 34. minuti donio vodstvo Čapljini.

Na naredni gol čekalo se do 57. minute, a tada je izjednačenje Radničkom donio Asmir Mehić. Svoj drugi gol na utakmici u 80. minuti postigao je Anotnio Raguž za novo vodstvo Čapljine, ovaj put od 2:3.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Kada su svi očekivali da će Čapljina proći u narednu rundu, Mirza Halilagić je u 90. minuti poravnao na 3:3.

Pobjednika su odlučili penali, a dosta bolje snašli su se domaći nogometaši, te su tako ostvarili prolaz u narednu rundu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti