Sjajan meč u Vigu: Šest golova i remi Celte i Girone
Foto: EPA

Španska liga

Sjajan meč u Vigu: Šest golova i remi Celte i Girone

U utakmici 7. kola španskog šampionata Celta je na domaćem terenu remizirala sa Gironom (3:3). 

Možda od ove utakmice očekivanja nisu bila velika, ali ono što su pružili igrači Celte i Girone svakako je moglo da oduševi sve ljubitelje najvažnije sporedne stvari na svijetu. 

U rasponu od svega osam minuta u nevjerovatnoj utakmici postignuta su četiri pogotka. Sve je počelo u osmoj minuti kada je Celtu u vodstvo doveo Sisto, da bi dvije minute kasnije Girona preko Porta izjednačila. 

U 14. minuti Girona stiže do novog pogotka, ovoga puta preko Stuanija, međutim nedugo nakon toga Celta vraća stvari na početak. Strijelac za izjednačenje je bio Gomez kojem je prethodno asistirao Jozabed. 

Pri rezultatu 2:2 se ujedno i otišlo na odmor, a u nastavku utakmice Wass i Juanpe su golovima u 76. i 86. minuti postavili konačnih 3:3. 

Nakon ovog remija Celta se nalazi na 13. poziciji u LaLigi, dok je Girona na 17. poziciji.

LaLiga, 7. kolo:

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Celta Vigo - Girona 3:3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi