Sjajan nastup Mitrovića nedovoljan Montegranaru

Lega A

Sjajan nastup Mitrovića nedovoljan Montegranaru

Midhat Šljivak

Ekipa Montegranara poražena je u 25. kolu italijanskog košarkaškog prvenstva od Sassarija 98:75, a odličnu partiju je za poraženi tim pružio Nemanja Mitrović.

Iako je Sassari tijekom kompletnog meča vodio, presudna je bila treća četvrtina. Domaći košarkaši su ovaj dio igre dobili 27:8, te su pobjedu samo potvrdili u posljednjoj dionici za konačnih 23 razlike. 

Nemanja Mitrović je u poraženom timu ubacio 15 poena za 25 minuta na parketu, a Drake Diener je u pobjedničkom sastavu ubacio 21 poen.

Enel Brindisi je kao gost savladao Pistoiju rezultatom 75:65. Miroslav Todić je u pobjedničkom sastavu ubacio devet poena, te je imao sedam skokova.

Lega A, 25. kolo:

Avellino - Venezia 82:78
Cremona - Reggiana 96:94
Pistoia - Brindisi 65:75
Sassari - Montegranaro 98:75
Virtus Bologna - Caserta 74:66
Virtus Roma - Siena 89:93

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.